The Plated Project: kunst tegen armoede

The Plated Project is een project van Chitresh Sinha uit India. Hij is in 2019 begonnen met The Plated Project: een project in de strijd tegen armoede. Het idee was simpel “You buy a plate. You fill a plate.”

Kunst tegen armoede

Het project beweegt zich ergens tussen een kunstproject en armoedebestrijding. Het levert prachtige kunstwerken op en zorgt er bovendien voor dat er monden gevoed worden. En dat laatste is meer dan nodig, want volgens de VN hebben 957 miljoen mensen in 93 landen niet genoeg te eten. Er is armoede in Nederland (ja echt!), maar nog veel schrijnender is het in India, waar een op de vier kinderen honger lijdt en in armoede opgroeit. Chitresh Sinha is het hoofd van het chlorofyl-innovatielab en was op zoek naar een manier om te helpen in de strijd tegen armoede. Als liefhebber van kunst kwam hij op het idee om The Plated Project op te zetten.

The Plated Project
Afbeelding via The Plated Project: Aashti Miller – Living windows
The Plated Project
Afbeelding via The Plated Project: Jinkal Patel – Linked
kunst tegen armoede
Afbeelding via The Plated Project: Aashti Miller – Midnight lights

The Plated Project

In eerste instantie werkte de stichting vooral met lokale Indiase kunstenaars en de de afgelopen twee jaar zijn honderden creatievelingen bij het project betrokken geweest. Ook internationale kunstenaars, zoals de Franse Malika Favre en muurkunstenaar Insane51 werken er aan mee.

Gratis maaltijden

Met elk verkocht bord kunnen gemiddeld 7 maaltijden worden gekocht, want 50 procent van de winst aan gaat naar organisaties die honger bestrijden. Hierdoor heeft The Plated Project inmiddels meer dan 500.000 gratis maaltijden verstrekt. Je kunt het huidige aanbod op de site en op Instagram bekijken.

Bronnen: Hypebeast, Mixed Grill, Platform, This is Colossal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *