hete peper

Hot Pepper Challenge strijdt tegen de ziekte ALS

De Amerikaanse vlogger Andrew Rea, is de Hot Pepper Challenge gestart om geld in te zamelen voor de strijd tegen de ziekte ALS. Rea is een beroemd vlogger en heeft meer dan 2 miljoen volgers.

Hot Pepper Challenge
Superhete Habanero peper

Hot Pepper Challenge

Andrew Rea is de ‘Hot Pepper Challenge’ gestart voor de ziekte Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). Een van zijn grootste fans, de Nederlander Garmt van Soest, leed aan de ziekte ALS en is op 23 oktober overleden. Hij koos voor euthanasie. Met deze challenge wil Rea geld en geld inzamelen en aandacht vragen voor de ziekte.

ALS

Van Soest kreeg vier jaar geleden te horen dat hij nog maar drie tot vijf jaar te leven had. Hij bleek ALS te hebben. Binnen een maand besloot hij zich in te zetten tegen de ziekte. Hij richtte een ALS-investeringsfonds op en schreef blogs over zijn dodelijke ziekte. Die werden onlangs gebundeld in een boek: in ALSdantoch.

In Nederland lijden 1.500 mensen aan ALS, wereldwijd zijn dat er 400.000. Doordat mensen er snel aan overlijden, is kans de ziekte te krijgen hoger dan de cijfers suggereren.

Hot Pepper Challenge Vlogger

Vlogger Andrew Rea is bekend van ‘Binging with Babish’ waarin hij recepten uit films en series kookt. Van Soest zocht contact met Rea die op zijn beurt zijn 1,7 miljoen volgers heeft opgeroepen om mee te doen aan de ‘Hot Pepper Challenge’.

Doneren

In deze challenge eten de deelnemers een hete peper en doneren vervolgens geld aan de ALS Associationeen stichting die onderzoek doet naar de ziekte. Hoe heter de peper, hoe minder geld je hoeft te doneren. Voor het eten van de medium-hete Anaheim peper staat een donatie van minstens twintig dollar. En eet je de superhete Habanero peper dan hoef je maar maar vijf dollar te doneren. En begin alsjeblieft niet aan de Dragon’s Breath. Dit is de allerheetste peper ter wereld en het is veel te gevaarlijk om deze peper te eten.

De hete peper eter nomineert drie slachtoffers die na hem de uitdaging aan moeten gaan. Je kunt je donatie storten op de GoFundMe pagina. Het doel is om $25.000,- bijeen te brengen.

Bronnen: ADHart van Nederland, RTL Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *