Gesplitst toetsenbord: verzamelwoede

Een gesplitst toetsenbord bestaat uit twee delen en zou ergonomisch verantwoord zijn. Deze bijzondere keyboards zijn een bron van de collectiewoede voor verzamelaars

Gesplitst toetsenbord

Bij een gesplitst toetsenbord kunnen de twee delen aan elkaar vast zitten, maar vaak zijn ze ook los van elkaar op je bureau te plaatsen. Zo’n split keyboard, zoals deze toestenborden ook wel worden genoemd, zorgt ervoor dat de handen in een neutrale stand staan, waardoor je geen gedraaide polsen meer hebt en RSI-klachten voorkomen kunnen worden. Een gesplitst toetsenbord zou dus ergonomisch verantwoord zijn.

gesplitst toetsenbord

Split keyboard verzameling

Naast foto’s van videotheken, lucifersetiketten en bananenstickers zijn deze keyboards in trek bij verzamelaars. Zo vindt je een enorme hoeveelheid van dergelijke keyboards op de Split keyboard gallery. Het zijn allemaal mechanisch exemplaren. Sommigen zijn te koop, anderen zijn verkrijgbaar als bouwpakket en van een aantal is een alleen een bouwtekeningen verkrijgbaar en moet je zelf gaan schroeven. Hier moet je je zelf zorgen voor de printplaat en de behuizing.

gesplitst toetsenbord
gesplitst toetsenbord

Meer dan alleen foto’s

Op de Split Keyboard Gallery is niet alleen een site met foto’s van toetsenborden. Je wordt ook wegwijs gemaakt in de bouw van een toetsenbord. Daarnaast vind je er ook een vergelijkstool waarmee je kunt vaststellen waaraan jou toetsenbord moet voldoen, zoals het aantal toetsen, al dan niet draadloos.