bananen etiket museum

Bananen etiket museum

Op iedere banaan die je koopt zit een etiket. Dan weet je wie de producent is. Er zijn mensen die deze stickers verzamelen en er is zelfs een bananen etiket museum.

Bananen etiket

In het Duits wordt zo’n bananen etiket een Bananenaufkleber genoemd en in het Engels is het een Banana label. En er bestaat een heus Bananen-Aufkleber Museum. Het is een virtueel museum, dat je vanachter je computer kunt bezoeken. Je vindt er zo’n kleine 5400 bananenetiketten en dat aantal groeit nog steeds.

bananen etiket museum
Sticker op een banaan. Bron Pexno

Meer bananen etiket verzamelingen

Naast het viruteel museum is er een groot aantal bananen etiket verzamelaars op deze planeet. Veel zijn afkomstig uit Dutisland en Costa Rica. Manfred Eidenschink uit München verzamelt sinds 2005 dergelijke etiketten en heeft een website van gemaakt. Ook Josef Binder heeft een uitgebreide Banana Label Collection. En Sam Winters beheert de website Sambolino: Fruit With ‘A Peel’: A North Carolina Banana Label Collection. Dan is er nog Becky Martz. Zij verzamelt niet alleen etiketten van bananen, maar ook broccoli en asperge bandjes. Elvis uit Ecaudor is ook zo’n verzamelaar. Zijn collectie kun je bekijken op Elvis Banana Labels. Verzamelaar Walter wil graag ruilen. En op het Bananalabel Catalog forumkun je lekker babbelen en etiketten ruilen.

bananen etiket
Bananen etiket van Dole. Bron afbeelding: Jason McHuff via Flickr
bananen  sticker museum.
Deze stickers maken ook deel uit van de collectie in het bananen etiket museum. Bron afbeelding: Dawn Huczek via Flickr

Meer banaan

En er is meer dan alleen het etiket op de banaan. Bananen spelen ook de hoofdrol in design en in de kunst. Lees het in een ode aan de banaan en bekijk bananen keramiek.