100 Britse stoelen op de boerderij

Op de Crab Tree Farm in de V.S. zijn 100 Britse stoelen verzameld. Het begint met Panel Back Chairs uit de periode 1540 – 1680 en het eindigt met de John Makepeace Chairs die rond 1990 zijn gemaakt.

Crab Tree Farm

De stoelen maken deel uit van de verzameling van de Crab Tree Farm. Dit is een historische boerderij die ligt tussen die uitgestrekte velden in de Midwest, in de V.S. De Crab Tree Farm is een echte boerderij met vee als n runderen, paarden, schapen, kippen en kalkoenen en natuurlijk ook gewassen, zoals hooi, maïs en sojabonen. De boerderij is helemaal gerenoveerd en in de zogenaamde Beman-gebouwen zijn diverse collecties meubelen en decoratieve kunst uit de Amerikaanse en Engelse Arts and Crafts-beweging opgenomen en vind je ook hedendaags meubilair.

100 Britse stoelen

Een van de collecties betreft de 100 Britse stoelen. Veel van de stoelen komen uit de arts-and-crafts beweging. Dit is een sociale beweging en een stroming in de kunst en industriële vormgeving uit de laatste helft van de 19de eeuw in Engeland. De ideeën van de arts-and-craftsbeweging verspreidden zich snel door Europa en de VS.

100 Britse stoelen