Lada kerstboom

Lada kerstboom in museum

In het Avtovaz Museum in Rusland is een feestelijke Lada kerstboom opgetuigd. Deze boom is gemaakt van een uit elkaar gehaalde Lada.

Eerste model Lada

Het eerst model Lada is door het museum helemaal uit elkaar gehaald, om zo elk onderdeel ten toon te stellen. Op de foto hieronder zie je die uit elkaar gehaalde auto.

VAZ 2101

Bovenstaande Lada is een VAZ 2101 die in 1970 werd geïntroduceerd. De auto lijkt op een Fiat 124, maar is aangepast op de weersomstandigheden in Rusland. De VAZ-2101 wordt in Rusland zelf de Zjigoeli genoemd. De exportnaam werd Lada wat zoveel betekent als ‘liefje’.

Lada kerstboom

Het Avtovaz museum is gevestigd in de stad Toljatti aan de Wolga. De eerste Lada is gebouwd in een gloednieuwe autofabriek die destijds gebouwd werd dor de Russische regering in samenwerking met de Italiaanse autoproducent Fiat. Dit museum herbergt de grootste verzameling klassieke auto’s, motorfietsen en fietsen in Rusland. Het museum is even dicht, maar wilde alle Lada liefhebbers toch een goede kerst wensen. Daarom hebben ze deze Lada omgetoverd tot een kerstboom met echte kerstballen.

Lada kerstboom

Bronnen: Auto Mail, Design You Trust, English Russia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *