Futurische Amphicar uit 1964

De Amphicar Model 770 is een amfibievoertuig uit de jaren zestig. Met deze auto kon je zowel rijden als varen. In 1962 voer de Amphicar het Kanaal over.

Amphicar Model 770

De Ampicar Model 770 was een amfibische auto die werd ontworpen door auto-designer Hans Trippel (1908-2001). De Amphicar is de enige amfibieauto die gemaakt is voor particulier gebruik. Dit amfibievoertuig werd gelanceerd op de New York Auto Show van 1961. De auto werd geproduceerd in West-Duitsland en op de markt werd gebracht van 1961 tot 1968. De productie stopte in 1965. Als je rijdt, gebruik je de tweedelige handgeschakelde versnellingsbak met vier versnellingen vooruit en achteruit. Op het water gebruik je de dubbele propellers aan de achterzijde van de auto.

Varende Amficar. Bron afbeelding: Wikipedia

4000 Amphicars

Er zijn een kleine 4000 Amphicars geproduceerd. Veel te weinig om de productie lang vol te houden. De auto was eigenlijk te duur en de auto was verre van comfortabel. Ook was dit voertuig niet erg snel op de weg en niet op het water. En echt een groot probleem was dat de auto niet waterdicht was. Door al die waterschade, roestte de auto snel en het kostte veel onderhoud om de auto roestvrij te houden. Door tegenvallende verkoopresultaten rolde daarom al in 1965 de laatste Amphicar uit de fabriek.

Check hieronder de Amphicar in actie.

En wil je een Amphicar kopen? Dan kan dat gewoon in Nederland via deze site

Bronnen: Design Boom, Wikipedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *