De auto van de toekomst: wonderen op wielen

De auto van de toekomst zoals men die in 1948 voor ogen had, kun je in de onderstaande film Streamlined Marvels on Wheels bewonderen.

Auto van de toekomst

Deze korte film werd voor het eerst vertoond op 21 mei 1948 en liet een blik zien op de autotoekomst. Die toekomst was met name gericht op het design van de auto en niet zozeer op de techniek. Het uiterlijk was destijds kennelijk belangrijker. De titel van de film is Streamlined Marvels on Wheels en de eerste auto die je in de film ziet is een Davis Divan: een driewieler die er een beetje uitzien als de cockpit van een vliegtuig.

De tweede auto van de toekomst is een Norvell Streamliner. In de video wordt deze auto betiteld als een monster en dat is het ook want er werden onderdelen van vliegtuigen. Hieronder zie je een afbeelding van dit monster op wielen.

auto van de toekomst

De derde auto is de Tasco. Deze auto is nooit in productie genomen en er er alleen een aluminium prototype gemaakt. De auto was een project van auto-ontwerper Gordon Buhrig. Hij was een van de meest invloedrijke auto-ontwerpers van de twintigste eeuw. Voor de oorlog werkte hij bij General Motors, in 1948 maakte hij de overstap naar The American Sports Car Company, oftwel Tasco.

Hou je van vintage auto’s? Lees dan ook het bericht over de Firebird III: Science fiction auto uit 1958, de Brütsch Mopetta: de allerkleinste auto ter wereld en de dwergauto Janus.

Bronnen: Gizmodo, Mac’s Motor City Garage The Old Motor