Betere verkeersveiligheid met 3D zebra’s

De verkeersveiligheid kan veel beter. Simpelweg door een andere schildertechniek voor zebra’s te gebruiken en optische illusies te creëren.

Betere verkeersveiligheid

In het kleine IJslandse vissersdorp Ísafjörður, werd het verkeer in een smalle straat vertraagd door een bijzonder zebrapad. Het was een optische illusie waardoor het verkeer langzamer ging rijden. De IJslanders lieten zich inspireren door een project in New Delhi waarbij een soortgelijke truc was toegepast. Bekijk de zebra hieronder.

Het visuele effect isbijzonder. Afhankelijk van je perspectief verschuift de zebra met je mee. bekijk je de zebra vanuit een hoger perscpectief dan lijken de witte strepen boven de grond te zweven, waardoor ze de illusie wekken van een aantal kolommen. Op grondniveau lijken de spijlen net boven de grond te zweven.

verkeersveiligheid

De zebra waardoor de IJslanders hadden zich laten inspireren zie je hieronder.

Op For Construction Pro’s staat in het kort omschreven hoe je de zebrastrepen moet aanbrengen.

3D zebra’s zijn niet nieuw

Overigens zijn deze 3D zebra’s helemaal niet nieuw op deze aardkloot. In Montreal en Beijing zijn ze er al langer mee bezig.

Onderstaande zebra is ontworpen door Saumya Pandya Thakkar en Shakuntala Pandya uit Ahmedabad

Bekijk een aantal andere exemplaren op Insider.

Meer verkeersveiligheid

Lees ook andere bericht over methoden om de verkeersveiligheid te verbeteren. Zo is er de muzikale snelweg, de blaffende trein die herten moet wegjagen en het bloemrijk protest tegen verkeersonveiligheid.

Bronnen: Basic Beijing, Bored Panda, CTV News, Futility Closet, My Modern Met