allerengste brug

Is dit de allerengste brug ter wereld?

De Vitim River brug in Siberië is waarschijnlijk de allerengste brug ter wereld De brug is 570 meter lang en hangt 15 meter boven het water. Er kan maar net één auto op rijden, de houten planken kunnen spekglad worden en er is geen reling.

Allerengste brug

De Vitim brug overspant de rivier ‘Vitim’. Dat is een bijna 2000 kilometer lange zijrivier van de Lena in Oost-Siberië. De brug is toegankelijk voor autoverkeer, maar toch rijden veel chauffeurs liever vele kilometer om dan dat ze over de 500 meter lange houten brug moeten rijden. Een tochtje over de brug is namelijk levensgevaarlijk. Het is een burg met houten planken. Een wankel geheel. Bovendien worden die planken vaak spekglad als het vriest en dat doet het nogal eens in Siberië. Er zijn geen uitwijkmogelijkheden en als het waait, is de kans groot dat je van de brug af wordt geblazen. en beneden is die ijskoude, woeste rivier. Als je daarin valt, is het afgelopen met je!

allerengste brug
De allerengste brug ter wereld is de Vitim brug in Siberië.

Facebook groep voor mensen met lef

Vroeger reden er treinen over de brug en dat is ook de reden dat de brug zo smal is. Nu is het een brug voor mensen met lef! Er is zelfs een Facebook-groep voor het handjevol mensen die de overkant gehaald hebben. Bekijk hieronder eens enkele video’s van een tochtje over deze allerengste brug ter wereld.

Bronnen: Dangerous Roads, Earth Tripper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *