ontdek Londen

Ontdek Londen op bijzondere wijze

Ontdek Londen! Dat kan via de gebaande paden en de bekende sites. Hieronder vind je een overzicht van minder bekende en bijzondere manieren om Londen te leren kennen.

Ontdek Londen!

Ontdek Londen eens aan de hand van het geluid dat de stad produceert. Op London Sound Survey is een verzameling geluiden van mensen, plaatsen en gebeurtenissen in Londen. Een streling voor het gehoor.

Een andere manier om Londen te ontdekken is aan de hand van HyperlapseMap. Dit is een interactieve kaart met videoroutes. Klik op de blauwe markeringen op de kaart en je kunt een hyperlapse video van de route bekijken. Terwijl de video wordt afgespeeld, kun je de pijltoetsen gebruiken om van richting te veranderen. Druk op links of rechts en bij de volgende kruising krijg je weer een nieuwe video voorgeschoteld.

Met deze muzikale kaart van Londen kun je het rijke muzikale erfgoed van Londen verkennen.

Muzikale kaart van Londen

Op Locating London’s Past kun je het Londen uit de 18de eeuw ontdekken aan de hand van een oude kaart. Hoe stond het toen met de misdaad, met armoede, verkiezingen en waaraan overleden mensen destijds?

De subway, oftewel de metro, is dé perfecte manier om Londen door te crossen. En het is druk op het spoor. Bekijk het op deze real-time kaart waarop alle metrowagons worden getoond. Elke gele cirkel is een wagon op weg naar een station. Je kunt natuurlijk ook de bus nemen!

ontdek Londen
Ontdek Londen! Bron afbeelding: http://www.cgpgrey.com [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Ontdek Londen door een reisje langs ziekenhuizen te maken. Dit biedt een verrassende kijk op de stad. De ziekenhuizen die in gebruik al ziekenhuis, daar wil je natuurlijk niet terecht komen. Maar voormalige gezondheidscentra, verpleegtehuizen en ziekenhuizen, daar telt Londen er onnoemelijk veel van. Je kunt ze allemaal langs. Op the lost hospitals of London zijn ze allemaal verzameld.

Op Historic UK zijn heel veel ongebruikelijke, vreemde, geheime en onbekende plekken in Londen te vinden, die een bezoek waard zijn. Zo kun je langs het kleinste politiebureau in de stad, de begraafplaats van Gino de nazi hond of die van Karl Marx.

Waar moet je niet zijn in Londen?

Er is een aantal plaatsen in Londen die je maar beter kunt vermijden. Daar is de luchtverontreiniging zo groot dat je er ziek van wordt. De smogophoping in december 1952, de zogenaamde Great Smog of ’52, die vele duizenden mensen het leven kostte, komt gelukkig niet meer voor, maar je kunt het maar beter wel in de gaten houden. Dat kan op de kaart van Breathe London. De kaart laat zien waar de lucht het schoonst is. Op Londen Air vind je nog meer informatie over de lucht. Ook vind je hier een voorspelling over de luchtkwaliteit.

Lees ook de berichten over de mideleeuwse moordkaart van Londen en over de Random Object Generator van het Science Museum in Lnden.