Speelgoedmaker Arvind Gupta maakt speelgoed van afval

Arvind Gupta is een speelgoedmaker. Hij maakt speelgoed van afval en dagelijkse artikelen. Op zijn website legt hij bij elke tol, pop, of wat dan ook, uit hoe je het moet maken.

Speelgoed van afval

Alle materialen die gebruikt worden bij het vervaardigen van speelgoed, zijn betaalbaar en toegankelijk voor elk kind over de hele wereld. Kinderen in arme ontwikkelingslanden als in de rijke westerse wereld kunnen dit speelgoed zelf maken. Het speelgoed van Gupta is gemaakt van gewone dagelijkse spullen, of dingen die niet meer gebruikt worden en inde afvalbak belanden, zoals plastic flessen, kartonnen dozen en oude kranten. Op onderstaande video geeft Gupta een presentatie van zijn speelgoedkunsten.

Voor kinderen

Gupta ontwerpt dit speelgoed als voorbereiding voor de latere loopbaan van kinderen. In korte video’s probeert hij moeilijke concepten uit te leggen. Hij richt zich in zijn werk met name op kinderen uit de armste landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Hij wil hen enthousiasmeren voor wetenschap en wiskunde en doet dat dus met zelfgemaakt speelgoed.

speelgoed van afval

Zo heeft hij van een ballon een boot gemaakt die zelf rondvaart. Ook maakt hij van een rietje een propeller en van een oude spuit maakt hij een pomp. Dit zijn maar drie uit de vele honderden soorten speelgoed die hij fabriceert.

Je kunt het speelgoed van afval bekijken op het YouTube kanaal en op de website van Arvind Gupta.