Site pictogram Pasa Bon !

Oude autobanden worden designertassen

Het bedrijf Ecowings maakt van oude autobanden prachtige designertassen. In India worden oude banden van vrachtwagens vaak opgestookt en doen dienst als brandstof. Dat is vies en enorm schadelijk voor het milieu. Want bij de verbranding komt namelijk heel veel CO2 vrij. Ook is het zonde van die oude autobanden, want die kun je nog heel goed hergebruiken!

Zonde van die oude autobanden

Het is niet alleen slecht voor het milieu om die banden op te stoken, maar ook zonde van het materiaal. Van de binnenbanden is erg soepel en is een alternatief voor leer. Prima materiaal om er bijvoorbeeld tassen van te maken. Ecowings doet dat en heeft in Nederland al honderden tassen verkocht.

Een nieuw leven als designertas voor deze oude autobanden. Bron foto: Pixabay.

Ecowings

Ecowings is in 2011 opgericht in India. Aan het roer van het bedrijf staat Kapil Sharma. Hij is een designer met een passie voor natuur en innovatie. In het atelier in Indore, Noord-India worden de tassen ontworpen en zijn volledig handgemaakt.

De missie van Ecowings is het beschermen van de natuur en de dieren. Ecowings draagt hier een steentje aan bij door de binnenbanden van vrachtauto’s een tweede leven te geven. Die binnenbanden worden niet verband en dit betekent een vermindering van de CO2-uitstoot. Ook draagt het werk bij aan het het beschermen van de fauna. Er worden namelijk minder dierenhuiden gebruikt voor de productie van tassen. Oude binnenbanden zijn namelijk een goed alternatief.

Afvalberg verkleinen

Ecowings wil een bijdragen aan een schonere en duurzame wereld en wilde afvalberg in India verkleinen door afval een nieuw leven te geven en daarmee de lokale bevolking inspireren tot een groene levensstijl. Op onderstaande video wordt het verhaal van Ecowings uiteengezet.

Werkgelegenheid

Ecowings biedt werkgelegenheid en opleiding aan een team van 20 lokale ambachtslieden. Ecowings heeft als ambitie om de economisch zwakkeren van de lokale plattelandsbevolking rondom Indore werkgelegenheid te bieden, hun vaardigheden te helpen ontwikkelen en hun bewustwording van het belang van milieuvriendelijk produceren te vergroten.

Wil jet het aanbod aan tassen bekijken, surf dan naar de website van Ecowings.

Bronnen: Het Nieuws van de VooruitgangSocial Enterprise

Mobiele versie afsluiten