Auto van teenslippers: aanklacht tegen het afvalprobleem

Ocean Sole heeft een auto van teenslippers gemaakt. Het is geen echte auto, maar een kunstwerk en de bedoeling is om op een vrolijke manier het plastic afval probleem zichtbaar te maken.

Teenslippers

Teenslippers en ander plastic zorgen voor een enorme berg afval. Een groot gedeelte van de wereldbevolking, vooral in ontwikkelingslanden, loopt op teenslippers van schuimrubber. De meeste teenslippers zijn heel goedkoop in aanschaf, maar niet erg duurzaam in gebruik, waardoor er in landen als Kenia, onder meer door een slecht vuilverwerkingssysteem, overal slippers in de natuur zwerven en in de oceanen terecht komen. Met alle gevolgen voor mens en dier.

Ocean Sole

Keniaanse non-profit organisatie Ocean Sole laat het er niet bij zitten en maakt kunst en functionele producten maakt van afgedankte teenslippers. Zo werken ze niet alleen aan het milieu, maar beiden ook heel mensen een baan. En dat is hard nodig in een land als Kenia waar de werkloosheid enorm is.

De aangespoelde teenslippers worden verzameld, schoongemaakt en tot grote blokken gelijmd. Die blokken dienen als basis voor de teenslipperskunst. Er worden ondermeer olifanten, giraffen, leeuwen, neushoorns van gemaakt. En nu dus ook een auto.

auto van teenslippers

Auto van teenslippers

De teenslipper auto is gemaakt van 3.500 slippers en is 3,5 maand aan gewerkt. De auto werd in opdracht van een Honda dealer in Alabama gemaakt en is inmiddels naar de Verenigde Staten verscheept.

Bronnen: Bright Vibes, Het Kan Wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *