Opmerkelijke Zaken, week 52 – 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 52 – 2022 gaat het over wild kijken in Namibië, hondennamen, wasknijpers maken en stokpaardrijd kampioenschappen. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

3D print je eigen koekjesvormpjes. Op cookiecutter3dprinter kun je je eigen koekjes ontwerpen.

Zoek een middeleeuwse naam voor je hond met deze namen generator. De generator kiest namen uit een lijst die is samengesteld door Edward, hertog van York, die in de 15de eeuw een lijst met 1065 namen hondennamen samenstelde.

Het Franse ontwerpbureau Les Créatonautes.maakt bijzondere collages. Een bloemkoolkip, een olifant met champignonoren en meer absurde dieren en voedsel.

De techneuten van Massachusetts Institute of Technology hebben een flinterdunne luidspreker ontwikkeld die van elk oppervlak een audiobron maakt. Deze luidspreker produceert geluid met minimale vervorming en gebruikt een fractie van de energie die een traditionele luidspreker nodig heeft.

Bekijk de beelden van een vennetje in het hart van Namibië. Dit vennetje ligt temidden van rode zandduinen in de Namib-woestijn, in het Gondwana Namib-park. In dit park zijn alle kunstmatige barrières verwijderd, waardoor er meer dan 56.540 vierkante kilometer vrij beschikbaar is voor de dieren van Namibië.

Met de Plant Stroller kun je je kamerplant mee uit wandelen nemen. Deze wandelwagen is ontworpen door Alice Kim .

In Finland worden jaarlijks de stokpaardrijd kampioenschappen gehouden. Stokpaardrijden is daar een officiële sport en in 2017 telde de sport zo’n 10.000 beoefenaars. ok in België wordt deze sport steeds bekender. Hieronder vind je een korte documentaire over de Finse kampioenschapen in 2019

Orkest gebruikt ballon als muziekinstrument.

Geen wasknijpers? Maak ze dan zelf. In deze video zie je hoe je dat moet en dat in slechts 10 handelingen.