usb stick

USB Sticks voor vrijheid

In Noord Korea is het  niet best gesteld met de vrijheid van meningsuiting. Flash Drives for Freedom wil daar met behulp van USB sticks verandering in aanbrengen. Lees hieronder over de USB Sticks voor vrijheid.

Vrijheid

De organisatie Flash Drives for Freedom uit New York een initiatief van de Human Rights Foundation en Forum 280. Flash Drives for Freedom verzamelt USB sticks en zet deze vol met films en Zuid-Koreaanse soaps tot Wikipediapagina’s en interviews met gevluchte Noord-Koreanen.  Deze USB Sticks worden over de Noord-Koreaanse grens gesmokkeld. Sinds begin 2015 vliegen drones  of  ballons naar Noord Korea en droppen daar de USB Sticks.

USB Sticks voor vrijheid

Het doel is om de Noord-Koreaanse bevolking meer informatie te geven over de westerse maatschappij en over de buitenwereld. Via de lokale media krijgen ze namelijk niet of nauwelijks informatie. Bovendien is dat allemaal gecensureerd. De propaganda machine van Kim Jong-un schotelt de bevolking alleen maar pro Noord-Koreaanse berichtgeving voor. Ook hebben de Noord-Koreanen geen toegang tot internet. Alleen journalisten en buitenlandse leerkrachten kunnen sinds 2013 op het 3G-netwerk.

Bekijk ook de video

Bronnen: Escape Kit, My Modern MetNews Monkey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *