Opmerkelijke Zaken, week 9 – 2023

In Opmerkelijke Zaken, week 9 – 2023 gaat het over bontgekleurde scheuren in de stoep, Bicimaquinas en een milkshake met spekjes. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Op Convert To Bananas kun je van alles omrekenen in bananen. Zo zijn 12 bananen 0,001958 kilometer, is Taylor Swift 9 bananen hoog en wegen 16 bananen 1,814 kilo.

Op Fietssdiensten vind je alle fietskoeriers, bezorgdiensten en overige fietsdiensten. De site bevat ongeveer 300 bakfietsinitiatieven in meer dan 50 Nederlandse steden.

Architect Robert Oshatz ontwierp een trechter huis. Het huis staat in Oregon en hij bouwde het in de jaren ’80 op een stuk land dat zo steil was dat je er eigenlijk niet op kon bouwen. Het huis heet officieel The Elk Rock Residence, maar wordt vanwege de vorm ook wel het terecht huis genoemd. Het huis bestaat uit zes verdiepingen en elke verdieping heeft een eigen buitenruimte met een fantastisch uitzicht. bekijk het huis op onderstaande video.

De Peruaanse kunstenaar kunstenaar Xomatok maakt van scheuren en gaten in de weg, bontgekleurrde kunstwerken. In de wijk Roma Norte in Mexico-Stad heeft hij scheuren in de stoep ‘gerepareerd’. Deze scheuren zijn ontstaan doordat de wortels van bomen het wegdek omhoog stuwden. Niet een mooi gezicht. Maar Xomatok maakte er een visueel pareltje van. Via This Is Collosal en Mixed Grill.

Xomatok
Xomatok

Maya Pedal is een NGO uit Guatemala. Zij bouwen afgedankte fietsen om tot Bicimaquinas. Dat zijn trapper aangedreven machines. Met behulp van fietskracht kunnen waterpompen, maalmachines, dorsmachines, blenders en meer worden aangedreven. Deze fietskracht is nodig omdat er niet altijd elektriciteit beschikbaar is. De Bicimaquinas worden gebouwd met lokaal beschikbare materialen en met oude fietsen uit de V.S. en Canada. Op onderstaande video zie je zo’n fiets in actie.

Domino’s in Japan verkoopt bacon milkshakes om je pizza in te dippen. De shake is verkrijgbaar in een reguliere versie en in een slagroomversie. De shake heeft een heerlijke ijssmaak met spekjes. Deze milkshake kun je ook gebruiken dient ook als dipsaus voor de pizza.