Opmerkelijke Zaken, week 9 – 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 9 – 2022 gaat het over een onzichtbaar drumstel, een robotrups, stunts op de fiets en stopcontacten. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Spelletje: Zoek de twee dezelfde vormen op. Lijkt simpel. Maar is het niet.

Nog een spelletje: landen raden

In het museum van stopcontacten vind je … stopcontacten. Het is een digitaal museum met een grote verzameling met stekkers, adapters en stopcontacten.

Seven Nation Army omgevormd tot een bluessong op de slide gitaar.

Ontwerper en kinetisch kunstenaar Reuben Margolin heeft een robotrups ontwikkeld. Op onderstaande video kun je zien hoe deze rups over een stapel houtblokken kruipt

Rowan Atkinson speelt op een onzichtbaar drumstel. Het geluid is wel hoorbaar.

Het fietsnetwerk in Nederland.

De meeste liedjes gaan over liefdesverdriet, eenzaamheid en geldzorgen. Screamin’ Jay Hawkins zong een nummer over echte pijn. Het nummer heet Constipation Blues. Via The Generalist Academy

Ladies and gentlemen, most people record songs about love, heartbreak, loneliness, being broke. Nobody’s actually went out and recorded a song about real pain.

The band and I have just returned from the general hospital, where we caught a man in the right position. We name this song “Constipation Blues.”

Stunts met fietsen. Ogen dicht en kijken maar, want het is heel eng.

Chris Notap laat zien hoe je een vlot kan bouwen van 280 plastic flessen. Het is niet het eerste project van Notap. Op zijn youtube kanaal vind je meer tutorials waarin hij uitlegt hoe je dingen zelf kunt maken en kunt repareren. He kun je bijvoorbeeld het snelste een blikje fris koelen of ervoor zorgen dat er altijd water in de waterbak van je hond zit?

Allen Shaw is kunstenaar, illustrator, animator en verhalenverteller. Hij gebruikt meestal potlood en verf om zijn tekeningen te maken. Maar in zijn nieuwste serie heeft een bijzonder product gebruikt om mee te werken. En dat is een ui.