Opmerkelijke Zaken, week 9 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 9 – 2020 gaat het over neuzen, bamboe, broccoli en opera en menselijk meubilair. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Op The Opera Database vind je (bijna) alle opera’s aria’s en achtergrondinformatie verzameld.

Kan je de slaap niet vatten, ruik dan aan het shirt van je partner. Dat helpt echt! Wetenschappers aan de Universiteit van British Columbia hebben dit namelijk onderzocht. De onderzoekers ontdekten dat deelnemers aan de studie die ’s nachts werden blootgesteld aan de geur van hun partner, beter sliepen, ook al was hun verkering niet fysiek aanwezig.

Korte cursus bamboe schilderen.

Neusboekjes zijn literaire teksten uit almanakken uit de 17de en 18de die gaan over allerlei vormen van neuzen. Vaak worden teksten worden vergezeld afbeeldingen van de meest bijzondere en afzichtelijke neuzen. Zo zijn er drankneuzen, pokdalige neuzen, aarbeienneuzen en syfilisneuzen. Hieronder twee afbeeldingen. De eerste afbeelding betreft de omslag van de almanak Het Nieuwe en Vermaakelyke Neus-boeckje, van Mannen, Vrouwen, Vryers en Vrysters waarin men zien kan wat yder voor zyn Neuse-geldt te betaalen heeft. Daaronder een prent met 24 voorbeelden van misvormde en zieke neuzen

neusboekje
Neuzeboekje Bron afbeelding: Wikiepeida
neusboekje
Bron afbeelding: Wikiepedia

Kinderen houden niet van opera. Daarom moest er bij het promoten van familieopera Coraline vertrouwen op datgene waar kinderen nog meer van houden: broccoli. Waar kozen de kinderen voor: Opera of broccoli?

Karimul Haque heeft de afgelopen 19 jaar eer dan 5000 mensen naar het ziekenhuis vervoerd. Dit deed hij helemaal gratis. Aanleiding was het overlijden van zijn moeder. Zij stierf omdat ze niet op tijd in het ziekenhuis kon komen. Haque vond dat anderen dit lot bespaard moest blijven en startte zijn gratis ambulancedienst in een afgelegen gebied van India. Aanvankelijk werkte hij alleen en tegenwoordig werkt ook zijn gezin mee een deze gratis ambulancedienst.

Een man wil per sé het meubilair zijn voor zijn vrouw. Hij wil haar stoel zijn, haar lamp. Maar zij wil echte meubels. Hoe loopt dit wonderbaarlijke verhaal af?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *