vocale uitbarstingen

Opmerkelijke Zaken, week 9 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 9 – 2019 gaat het over ideeën, een fiets voor in de sneeuw, spelen met eten en vocale uitbarstingen. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 9 – 2019

Op BBC Ideas vind je tal van korte filmpjes die gaan over ideeën en vraagstukken die op een visuele en begrijpelijk manier worden uitgelegd. Waarom zingen goed is voor je geestelijke gezondheid bijvoorbeeld en wat we in 2039 eten als ontbijt.

Op This Cat Does Not Excist zie je katten die niet bestaan. Het zijn gephotoshopte beelden.

Als je aan een schoolstoel denkt, denk je niet onmiddellijk aan design. De onlangs overleden Friso Kramer heeft de twee toch weten te combineren en ontwierp in 1953 een design schoolstoel: de Revolt Chair.

Food Play gaat over sport en spel met etenswaren.

De Velogemel is een houten fiets waarmee je door de sneeuw kan rijden. Deze fiets is in 1911 in Grindelwald, Zwitserland uitgevonden. Je kunt er keihard een berg mee afdalen. De fiets behaalt snelheden van maximaal 40 kilometer per uur. Enige nadeel is da de Velogemel geen remmen heeft. Je moet je voeten gebruiken.

Woon je in een klein appartement en heb je maar weinig woonruimte? Dan is dit bijzondere bed een oplossing.

Fotograaf Ben Von Wong houdt niet van plastic rietjes. Rietjes verdwijnen na gebruik op de afvalberg en zijn slecht voor het milieu. Om mensen hiervan bewust te maken bouwde hij samen met Zero Waste Saigon, een Vietnamese milieuorganisatie, het grootste rietjes beeldhouwwerk. In 2 maanden tijd werden er 168.000 afgedankte plastic rietjes verzameld, gereinigd en aan elkaar bevestigd en werden omgetoverd tot een grote golf van rietjes. Zie hieronder het resultaat.

Wanneer werd ’taal’ uitgevonden? Niemand weet het precies, maar het moet zo’n 100.000 jaar geleden zijn geweest. En voordat men woorden gebruikte om met elkaar te communiceren, gebruikte men klanken om emoties als angst, woede, verwarring, opluchting en meer uit te drukken. Deze vocale uitbarstingen zijn verzameld op een kaart. Ga naar de site, klik op het woord en je hoort de klank.

De tien principes van goed design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *