Opmerkelijke Zaken, week 8– 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 8– 2021 gaat het over het gemis aan de kroeg, kunst van waskrijtjes, ijsbergen en de Lucky Knot Brug in Changsha, China. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

I Miss My Bar voor wie de kroeg mist.

Iceberger: Draw an iceberg and see how it will float. Een spelletje met ijsbergen.

Japanse site brengt luidruchtige buurten in kaart. Op de Dorozoku-kaart kun je goed zien waar je niet moet wonen, als je van rustig wilt wonen. Hoe roder het icoontje, hoe recenter de melding.

Schattig

Op Looks vindt je gezichtsuitdrukkingen die zijn samengesteld uit cijfers, letters en andere karakters. Hier wat voorbeelden.

(ง •̀_•́)ง

(´・_・`)

¯\(◉‿◉)/¯

Zit je net op de tribune naar een voetbalwedstrijd te kijken, komt er een trein over het veld aanrijden en zie je helemaal niks meer van het spel! Het overkomt regelmatig als je naar een thuiswedstrijd van voetbalclub Tatran Cierny Balog in Slowakije gaat.

A Band Called Death is een muziekdocumentaire over een band genaamd Death. De documentaire vertelt het verhaal van drie broers die zonder het te weten geschiedenis schreven. Ze vormden namelijk de allereerste zwarte punkrock band. Maar het succes bleef uit. Platenmaatschappijen vonden Death’s muziek én bandnaam veel te intimiderend.

Electronic Plastic is een online museum waar je een indrukwekkende verzameling foto’s vindt van game consoles uit de jaren ’70 en ’80.

Kunstenaar Herb Williams uit Nashville maakt kunst van waskrijtjes. In het engels worden dat crayons genoemd. En Herb maakt beelden van die waskrijtjes; Crayon Art.

De Lucky Knot Brug in Changsha, China is ruim 185 meter lang en 24 meter hoog. Deze bijzondere brug is ontworpen door het Nederlandse Next Architects. De vorm van Lucky Knot is geïnspireerd op het principe van de Möbius ring en refereert aan de Chinese knoopkunst. In deze eeuwenoude, decoratieve Chinese volkskunst staat de knoop voor geluk en voorspoed. De voetgangersbrug overspant de Dragon King Harbour River en combineert drie bruggen in één en verbindt meerdere niveaus op verschillende hoogten: de rivieroevers, de weg en een park op een hoger niveau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *