Opmerkelijke Zaken, week 8 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 8 – 2020 gaat het over irritante computer ellende, goedkope pruiken, verkeershufters en doe vooral waar je blij van wordt. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Annoying Technology gaat over irritante computer ellende: wachtwoorden die je niet ingevuld krijgt, downloads die automatisch starten, aanvinkvakjes die niet werken en nog veel meer ellende.

Printing Money maakt geld visueel. Hoeveel verdient een leraar en wat is je eigen uurtarief ? En hoeveel wordt er per uur verdient op Twitter, Amazon en uitgeven aan het Amerikaanse leger? Is dat wel in verhouding? Nee dus!

Jean-Francois Rauzier maakt hyperfoto’s. Zo heeft hij zijn ideale bibliotheek op de gevoelige plaat vastgelegd. Lekker inzoomen, nog een keertje en zoom gewoon nog eens in.

Hoe ver moet je reizen om buiten de drukte te wonen? Check het zelf op Map it Out. Type je werkadres in, het vervoermiddel waarmee je reist en het aantal minuten dat je maximaal onderweg wilt zijn.

Niet alleen klootzakken rijden in een Mercedes (of een Audi, BMW, Jaguar, of Lexus)! En dat weten we zeker, want dit is wetenschappelijk bewezen door Finse onderzoekers. Aangenomen werd dat dure en luxe auto’s met name door onaangename zelfvoldane mannen met teveel geld werden bestuurd. Deze mannen zouden bovendien hufterig rijgedrag vertonen. Het onderzoek laat een heel ander beeld zien. Het zijn namelijk persoonlijkheidskenmerken, zoals een laag zelfbeeld dat mensen ertoe beweegt in een dergelijke auto te rijden en de verkeershufter uit te hangen.

verkeershufter
Niet alleen verkeershufters rijden in een Mercedes. Bron afbeelding: Paul L. Dineen via Flickr

Een pruik voor maar $6,99! En wat een keuze.

pruik
Afbeelding via The Hair Hall of Fame

Een heel bijzonder boek.

Tanja Bjørn Zabel vindt dat je moet doen waar je blij van wordt. Laat die dingen waar je blij van wordt deel uitmaken van je leven en je moet alle geschenken ervaren die het leven je geeft.

Playground