Site pictogram Pasa Bon !

Opmerkelijke Zaken, week 8 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 8 – 2019 gaat het over kleien, fictieve personen, drie bijzondere mannen, dansende robots en een warme wc. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 8 – 2019

Dansende robots doen de robotics. Je kan ze ‘aansturen’ met behulp van je cursor.

This Person Does Not Exist is een website waar je een willekeurig gezicht te zien krijgt van een fictief persoon. Het gaat om een door computer gegenereerde foto. Ververs de pagina en je ziet een nieuw niet bestaand gezicht.

Foto van drie mannen die in 1913 een potje kaart spelen. Het zijn bijzondere mannen. Het gaat om de langste man ooit uit Europa (Cornelius Bruns), Europa’s dikste man (Cannon Colossus) en de kleinste man (onbekend).

Afbeelding via Peter from Texas

Leer kleien.

De band Zepparella heeft de afgelopen veertien alle songs van Led Zeppelin onder de loep genomen, gespeeld en geanalyseerd. Al die kennis hebben ze omgezet in een You Tube-kanaal waar ze andere muzikanten de kneepjes van het Led Zeppelin-vak leren.

Een heel blije mevrouw in Shanghai speelt de hoofdrol in een liedje van Khruangbin. Het liedje heet Evan Finds The Third Room

Kunstenares Helga Stentzel uit Londen maakt dieren van voedingsmiddelen. Zo wordt een krop sla een schattig hondje.

Afbeelding via No Puedo Creer

Deze wc geeft warmte in koude tijden.

Afbeelding via Bits and Pieces

I Don’t Need Two Hands to Hold You is een reclame voor bier. De reclame werd getoond tijdens Valentijnsdag, maar is eigenlijk altijd superleuk!

Bijzondere foto’s van metal artiesten vind je op Sad and Useless.

The World in Faces is een fotoproject van de Russische fotograaf Alexander Khimushin. Hij heeft meer dan 80 landen bezocht en portretten gemaakt van de oorspronkelijke bewoners van dat lande. Op Facebook en Instagram kun je zijn werk bewonderen.

Paper Mario Bros is een getekende versie van Super Mario Bros.

Mobiele versie afsluiten