Spelen met lucifers

Opmerkelijke Zaken, week 8 -2018

Opmerkelijke Zaken, week 8 -2018 gaat over een boom die water geeft, het verbod op plastic rietjes door Queen Elizabeth, een oranje schaap, spelen met lucifers en meer opmerkelijke zaken.

Opmerkelijke Zaken, week 8 -2018

Deze week hebben de volgende opmerkelijke zaken voor je verzameld.

Queen Elizabeth heeft besloten dat er geen plastic rietjes meer zijn toegestaan in Buckingham Palace. Dat is ook niet nodig, want er zijn genoeg alternatieven voor plastic rietjes.

In Dollar Street kun je een kijkje nemen bij 264 families in 50 verschillende landen. Er zijn in totaal  30.000 foto’s gemaakt die een beeld moeten geven van het inkomen van de geportretteerden.

Dit is geen kunst. Het is de gruwelijke nasleep van een giframp in 2010 in Hongarije. Een tank met giftig afval van een aluminiumbedrijf scheurde. Hierdoor stroomde een miljoen kubieke meter dodelijk slib richting de omliggende steden en het platteland.

giframp
Bron afbeelding: Sixpenceee

Dit oranje schaap stond in een wei in Glen Quaich in Schotland. De wol van de schapen wordt vaak oranje geverfd als ze op een landbouwbeurs tentoon worden gesteld. Hierdoor komt hun zwarte snoet beter tot zijn recht.

oranje schaap
Bron afbeelding: Softwaring

Nooit geweten dat honden 6 manieren van voortbewegen hebben. Ik dacht het er altijd maar drie waren: stap, draf en galop,. Bekijk het zelf op onderstaande gif.

Het lijkt een goede dag voor een picknick. Maar voortaan even het weerbericht bekijken!

Elton John kan overal een liedje op maken Zelfs op een handleiding van de oven.Luister zelf maar.

Deze boom in Montenegro geeft al jarenlang water. De boom is zo’n 100 à 150 jaar oud en staat op een bron. Als het te hard regent overstroomt de bron en wordt het water door de boom omhoog gestuwd,

Spelen met lucifers is ontzettend leuk!

Spelen met lucifers

Ook spelen met lucifers? Kijk dan naar deze video.

Fritz Kahn (1888-1968) was een Duitse gynaecoloog, wetenschapsjournalist en illustrator, die complexe processen in het menselijk lichaam met beelden uit het dagelijks leven kon visualiseren. Zijn prent ‘Der Mensch als Industriepalast’ is op video gezet en voorzien van bewegende beelden. Bekijk de video hieronder.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *