Opmerkelijke Zaken, week 7 – 2023

In Opmerkelijke Zaken, week 7 – 2023 gaat het over het duivenvrouwtje, spoogwegen en Michael Jackson die boodschappen doet. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Het museum van geluid.

Wat als ChatGPT een kat was? Check het op CatGPT.

The_Landlord’s Game is de voorloper van Monopoly.

Waarom noem je een rijke stinkerd een rijke stinkerd?

Should I Work For Free is een beslisboom waarop je kunt uitvogelen of je gratis moet werken.

Spookwegen en straten waar enge dingen zijn gebeurd, spoken en fantomen hebben rondgedwaald zijn verzameld op een Wikipedia-pagina. Gelukkig stonden er geen Nederlandse starten vermeld in de lijst

Duivenvrouw Aash redt duiven. Sinds vorig jaar helpt duiven die verstrikt in draden, waardoor duiven stomppootjes krijgen.. Dit wordt ook wel Stringfoort genoemd. Soms zijn die pootjes nog te redden. Die duifjes neemt Aash mee en spalkt ze en draait die pootjes naar achteren. Check de website van Aash op duivenvrouwtje.nl

Deze kat op de poster is helemaal niet vermist. Hij heeft een heerlijk huis en mensen die van hem houden. Deze poster is eigenlijk een manier om aandacht te trekken. Het is een uitnodiging om de stap te nemen om iets voor een ander te doen. Op elk strookje papier aan de onderkant van de poster vind je een een vriendelijke daad. Deze kattenposter kun je downloaden van Montague workshop.

Openen in Google Translate

Michael Jackson wilde zelf ervaren hoe het is om boodschappen te doen in een supermarkt. Speciaal voor hem mochten er tijdelijk geen andere klanten de supermarkt bezoeken. Bekijk het filmpje uit 2003.

De kaarsklok werden voor het eerst 1000 jaar geleden gebruikt. Er werden strepen op de kaars aangebracht of op de kandelaar gezet, die de uren  voor stelden. Zo kon je zien hoeveel uren er verstreken waren sinds je de kaars aangestoken had.

Bron afbeelding: Wikipedia

Bob Marley over rijkdom en armoede.