Opmerkelijke Zaken, week 7– 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 7– 2021 gaat het over een springwedstrijd, de Drivotrainer, heel veel plastic en een raadselachtige aster. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

De Amerikaanse president, maar dan modern.

Barhap uit het oude Pompeï: in bouillon gestoofde eendenborst met brood. Het recept vind je op Atlas Obsura.

Deze prachtige foto van een paars bloemetje met een gele stamper (Nieuw-Nederlandse aster) is in 2004 in Den Haag genomen. Sinds 29 juni vorig jaar is ongeveer 78 miljoen keer per dag deze foto bekeken. De bezoekers komen voornamelijk uit India. Waarom de foto zo belachelijk vaak bekeken wordt is doordat het mogelijk is gebruikt in een app. Niemand weet het zeker. De echte verklaring is nog steeds een raadsel. Via Rest of the world

Bron afbeelding Teun Spaans, via Wikipedia

Maasai-krijgers houden een springwedstrijd in het Ewangan-dorp Maasai Mara.

Wie was de artiest van het synthesize nummer Popcorn? Er gaan stemmen op dat het dateert uit de Middeleeeuwen?

De Bolero is een ballet dat in 1928 gecomponeerd werd door de Franse componist Maurice Ravel voor de Russische danseres Ida Rubinstein. Normaal wordt het gespeld door een heel orkest, maar je kunt het ook in je eentje ten gehore brengen op de saxofoon. Bekijk hieronder de video van Pat Posey.

De Afro Kam is een in 1972 ontworpen door de Italiaanse zakenman Anthony R. Romani. Hij bedacht een Afro kam met als handvat met een opgeheven vuist. De vuist was wereldwijd een symbool van de strijd tegen onderdrukking en racisme en voor Black pride.

De Drivotrainer is een alternatief voor de rijlessen in een echte auto. Het is een Britse uitvinding uit 1967.

Druk op de knoppen en er gaat van alles rondzwemmen in het water. Het is een kunstwerk getiteld Waterful : Wonder Rooms dat is gemaakt door Liya Jacobi uit Tel Aviv

Kleine stukjes afval plastic zoals roerstaafjes, kammen, petten, krulspelden, zonnebrillen, knopen, dobbelstenen en meer spelen de hoofddrol in deze video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *