In Opmerkelijke Zaken, week 7 – 2019 gaat het muzikale kaas en over bedorven kaas. Het gaat over leegstaande gebouwen, vliegtuigjes vouwen en een emoji mozaiek. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.
Opmerkelijke Zaken, week 7 – 2019
Dit jaar bestaat het Endangered Alphabets Project tien jaar. In 2009 vochten de inheemse en minderheidsculturen nog voor erkenning. Tegenwoordig lijkt er meer interesse te zijn voor bedreigde talen. En welke dat allemaal zijn kun je op de website bekijken.
Het lijkt toekomstmuziek, maar binnenkort kun je online een huis bestellen bij Amazon.
Op Urbex Map kun je tal van verlaten plekken, leegstaande panden en onbewoonde huizen bekijken. Verlaten scholen, bowlingbanen en pretparken, leegstaande huizen, nachtclubs zonder klanten, kerken waar geen gelovigen meer komen en meer onbewoonds.
Supermarktketen Aldi in de V.S. brengt muzikale kaas op markt. De namen van de kazen zijn gebaseerd op titels van beroemde liedjes: Wake Me Up Before You Goat Goat, Sweet Cheddar of Mine, Girls Just Wanna Have Fontina, Pour Some Gouda on Me en Total Eclipse of the Havart.
Programmeur en designer Eric Lewis heeft een tool ontwikkeld waarmee je een foto kunt omtoveren tot een mozaiek bestaande uit diverse emojis. Leuk speelgoed. Hieronder een voorbeeld. De beroemde Compositie met groot rood vlak, geel, zwart, grijs en blauw van Piet Mondriaan is getransformeerd tot een bijzonder emoji mozaiek.
Bijzonder vervoer. Nicolas de schildpad geeft Sunshine de hond een lift.
Vliegtuigjes vouwen… Waarom zou je dat met de hand doen, als er ook een machine voor is?
Een lekker beat maak je met behulp van de …. lift.
Op Sardinië wordt bedorven kaas gemaakt. Het schijnt een delicatesse te zijn. Het eten van deze schapenkaas, de ‘Casu marzu’, letterlijk bedorven kaas, wordt gemaakt levende maden. Deze maden geven de kaas zijn unieke smaak en textuur. Maar de kaas is illegaal om te verkopen. Gedacht wordt dat de maden verder je lichaam in kruipen…
Een luxe in aanbouw zijnde wijk in Burj Al Babas in centraal Turkije ligt er verlaten bij. Vanaf 2014 werden hier honderden ‘kastelen’ gebouwd. De projectontwikkelaar ging vorig jaar failliet.