Opmerkelijke Zaken, week 6 – 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 6 – 2022 gaat het over in vacuüm verpakte mensen, George H. Sutton de biljarter zonder handen en een auditieve illusie .Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Bankjes op de meest romantische plekjes en mooiste uitzichten zijn verzameld op Twitter. Hieronder een paar voorbeelden.

https://twitter.com/theeyecollector/status/1478453813208039427

Hihat machine van maffe drummer Leko Bertoldo

Deze mensen zijn vacuüm verpakt. Het is niet echt. Het is kunst ontsproten uit het brein van de Japanse kunstenaar Haruhiko Kawaguchi. Hij gebruikt gebruikt plasticfolie om families, gebouwen en tuinen in te pakken. Met zijn werk wil hij verbinding en eenheid tussen mensen die van elkaar houden, vastleggen: de kracht van liefde. het project heeft hij Flesh Love Returns genoemd. Hieronder twee voorbeelden. Bronnen: Escape Kit, The Inspiration Grid

George H. Sutton, geboren in 1870, verloor op 8-jarige leeftijd beide armen onder de ellebogen bij een ongeval in een houtzagerij. Ondanks zijn handicap George Sutton, werd hij een van de belangrijkste biljartspelers van de Verenigde Staten. Deze video toont filmopnamen uit die tijd waarop Sutton een demonstratie geeft. Via Futility Closet

Bij de Shepard Tone lijkt het het alsof een toon eindeloos blijft stijgen, maar in werkelijkheid is dat niet zo. kennen we. Een andere auditieve illusie is het Risset Ritme. Hierbij lijkt het of het tempo wordt opgevoerd en dan weer wordt vertraagd. Maar dat is dus niet zo. Hoe het precies werkt kun je nalezen op Illusions Index.

Monsieur Plusfours verzamelt kledinghangers en met name de Franse houten exemplaren hebben zijn voorliefde. In het Frans wordt zo’n kledinghanger cintre genoemd. In het Nederlands noemen we ze kledinghanger, klerenhanger, kleerhanger of knaapje.

kledinghanger

Wes Lee repareert muziekinstrumenten. In onderstaand filmpje laat hij zien hoe hij een oude gedeukte tuba weer nieuwe leven inblaast.