Site pictogram Pasa Bon !

Opmerkelijke Zaken, week 6– 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 6– 2021 gaat het over een ananas, een baksteen van paddenstoelen, liegende jongeren, vreemd speelgoed en het geluid van legoblokjes op Spotify. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Ananas

Deze coronacrisis is een bron van inspiratie voor creatievelingen. Op Two metre graphics is heel veel covidkunst verzameld.

Uit onderzoek is gebleken dat jongeren het meeste liegen en ms, kinderen en ouderen het minst. Bron Science direct.

Heb je interesse in de geschiedenis van de nootmuskaatrasp en de nootmuskaatmolen? Kijk dan op de website nutmeg graters.

Tussen 2011 en 2019 fotografeerden Hagenaars Rein Langeveld en Daniel Heikens mannen met matten in hun stad. Als die foto’s zijn verzameld in een fotoboek, getiteld de Matlas. Om het boek op de markt te krijgen, is een crowdfundactie gestart. Bekijk Edjes vlog over dit super Haagse kapsel.

Meer dan 1000 exemplaren van de Indische loopeend worden op de Vergenoegd wijngaard in Zuid-Afrika ingezet in de strijd tegen slakken en insecten. Een ecovriendelijk alternatief voor de milieuvervuilende pesticiden .

Kunstenaar Jeff Wysaski maakt vreemd speelgoed. Een enkel been van een pop, 5 speelgoedeenden die allemaal Matthew heten en een serie dode vogeltjes. De producten zijn ook online te koop in de winkel van Obvious Plant Store. Wees er snel bij, de oplage is klein.

Lego White Noise-album is een album op Spotify met 7 zeven nummers van 30 minuten lang die niets anders bevatten dan de geluiden van vallende en krakende legoblokjes.

De wereld is verslaafd aan beton en dat is slecht nieuws voor het klimaat. De bouwsector zorgt wereldwijd voor een enorme hoeveelheid CO2-uitstoot en draagt dus bij aan klimaatverandering. De bouwsector moet innoveren om minder CO2 uit te storen. Gelukkig wordt er steeds meer gebouwd duurzame bouwmaterialen. Een van de voorbeelden is de baksteen die gemaakt is van paddenstoelen. Bekijk het op de video hieronder

Een ander alternatief bouwmateriaal van beton is de baksteen van plastic. Nzambi Matee uit Kenia maakt van trash …. cash!

Een chimaera met punkhaar.

Mobiele versie afsluiten