In Opmerkelijke Zaken, week 6 – 2020 gaat het over schoonheid, zeezwembaden, een beugel in actie en disco uit India. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.
Opmerkelijke Zaken
Een toetsenbord waarmee je alleen met je linkerhand kunt typen, zodat je met je rechterhand een kopje koffie kunt vasthouden. Handig! En het bestaat echt. Ruben Barkow heeft het bedacht, check het op CoffeePlusPlus.
Even een shotje achterover werken.
Het ‘pak de bal hondenhok’ is 3D geprint en helemaal op maat gemaakt. Het werd geveild voor een dierenasiel in Texas. Het hondenhok is gemaakt van meer dan 1000 tennisballen en een modulair 3D-geprint frame.
De Biodiversity Heritage Library herbergt een gigantisch verzameling met natuurhistorische documenten. In de digitale bibliotheek vind je meer dan 150.000 dierlijke en botanische illustraties, zoals onderstaande kwallen die je gratis kunt downloaden via Flickr.
Wat mooi of lelijk is en wie een knapperd of niet om aan te zien is, is vaak cultureel bepaald en verandert in de tijd. In de 19de eeuw vond men in Perzië, tegenwoordig Iran, prinses Zahra Khanom Tadj es-Saltaneh een voorbeeld van schoonheid. Tegenwoordig denken we hier in de Westerse wereld heel anders over. Maar waarom eigenlijk?
Luister naar de beats van deze muzikale Teckel.
Van bovenaf lijken de natuurlijke zwembaden in de oceaan van New South Wales, Australië bijna buitenaards. Al die zeezwembaden zijn weer anders en en gaan op in de omgeving. Deze zwembaden veranderen voortdurend. Getijden, golven en stormen bepalen hoe ze er uit zien.
Traplopen is niet goed voor honden. Beter is een glijbaan!
Een beugel in actie om een rommelig gebit weer recht te trekken.
Reclame van Canal+, dat de beste screenwriters in dienst heeft.
Debayan Sen vond in 2014 een lp in een koffer op de zolder van zijn moeder, in Kolkata, India. Op de hoes van de plaat stond zijn moeder afgebeeld. Debayan wist niet dat zijn moeder vroeger zangeres was en vond het een prachtige plaat. Dit in tegenstelling tot zijn moeder, die eigenlijk niet herinnerd wilde worden aan Disco Jazz uit 1982. Maar het is een pareltje met disco uit India. De plaat is opnieuw uitgegeven door The Numero Group. Luister naar het nummer Aaj Shanibar. Lees er meer over op Boekenblues.