haar beeldhouwwerk

Opmerkelijke Zaken, week 6 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 6 – 2019 gaat het over de groei van een kat, een horror spin, Amsterdamse bomen, een containerschip en over beeldhouwen met haar. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 6 – 2019

De bomenkaart van Amsterdam toont de bomen die worden onderhouden door de gemeente.

Uptown Funk op de cello.

De Brexit uitgelegd in een filmpje van 4 minuten. Het filmpje begint met een korte uitleg van een de Europese Unie.

Buiten regent het… binnen is het lekker warm.

Afbeelding via Creanavt

Mini horror film: een reuze spin op jacht naar zijn prooi. Heftig.

De Vijfde Symfonie van Beethoven uitgevoerd door …. een fiets. Je blijft kijken.

Laetitia Ky maakt beeldhouwwerken van haar haar. Hieronder laat zien met haar kapsel zien dat haar hart gebroken is. Meer voorbeelden vind je op haar Instagram pagina.

Afbeelding via Weird Universe.

Mona in de shredder.

Afbeelding via: Artporn Magazine

Mooie timelapse van een Maine Coon kat, waarin je ziet dat hij van kitten tot een volwassen kat uitgroeit. De beelden werden om de 2 à 3 dagen tijd genomen in een periode van 10 maanden.

SeaTube is een YouTube-kanaal dat is gewijd is aan video’s van schepen die havens binnenvaren of weer verlaten. Onderstaande timelapse is daar een voorbeeld van. Het is een containerschip dat van de Mississippi vaart naar de Golf van Mexico.

In dit voorlichtingsfilmpje uit 1954 wordt uitgelegd hoe je iemand moet opbellen en wat er allemaal op de achtergrond gebeurt als je dit wonder der techniek gebruikt.

Bang voor de stofzuiger.

Wah Chang was een artiest. Hij was verantwoordelijk voor special effects en de props in films. In 1948 maakte Wah Chang onderstaand filmpje met Glen Chang in de hoofdrol. Ze playbackt het nummer It’s Only a Paper Moon van Ella Fitzgerald & Delta Rhythm Boys.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *