attentie attentie

Opmerkelijke Zaken, week 6 -2018

Opmerkelijke Zaken, week 6 -2018 gaat het over de verhuur van meubels door Ikea, baby gorilla’s kietelen, een zangeres die niet kan zingen, een tweepersoons slaapzak, honden met flaporen en meer opmerkelijke zaken.

Opmerkelijke Zaken, week 6 -2018

Deze week hebben de volgende opmerkelijke zaken voor je verzameld.

Wist je dat het Duitse leger in de jaren ’70 de ‘German Hair Force‘ werd genoemd. Dit omdat de soldaten lang haar mochten hebben.

Wist je dat een meisjes in Iran al op hun 9de jaar mogen trouwen. Niet normaal toch!

Ikea wil meubels gaan verhuren en start een test. Hiermee denkt de Zweedse meubelgigant dat dee transitie naar een circulaire economie wordt bevorderd. Ikea denkt hiermee in te kunnen spelen op consumenten die zich in toenemende mate zorgen maken over de impact van afgedankte meubelen op het milieu.

PuppyText: zeg het met puppies.

Kaplamino heeft een prachtige knikkerbaan gemaakt. Hij deed er drie maanden over om de baan te bouwen. Hij heeft gewone dagelijkse dingen gebruikt als een schaar, magneetjes, fidget spinners,plastic bestek en meer. Voordat de knikkerbaan echt ‘werkte’ heeft hij de baan 500 keer moeten testen… Bekijk het eindresultaat op onderstaande video.

Stel, je kunt niet zingen en wil toch zangeres worden? Mrs. Miller deed het. Mrs. Miller was een amateur, kon geen maat houden en het publiek lachte haar een beetje uit. Toch was ze in de jaren ’60 razend populair. En met een coverversie van het nummer Downtown, dat maar liefst 250.000 keer werd verkocht in drie weken tijd, behaalde ze nummer 82 in de Billboard Hot 100 singles chart in april 1966. Het nummer is niet om aan te horen. Luister maar.

Ooit gehoord van een tweepersoons slaapzak in de vorm van een spijkerbroek? Het Japanse bedrijf Felissimo maakt deze slaapzakken.

tweepersoons slaapzak
Tweepersoons slaapzak in de vorm van een spijkerbroek. Bron Toxels

Baby Gorilla’s houden ervan om gekieteld te worden. Lulingu is zo’n klein schattige gorilla!

Wat doe je als je van Zwitserse berggeiten houdt, maar als je geen bergen in de buurt hebt waar de geiten tegen op kunnen klimmen. Dat probleem had Zuidafrikaanse boer Charles Back en hij bedacht een oplossing: de geitentoren.

geitentoren
Geitentoren. Bron foto: Kuriositas

Een vaartocht duur door het Panama Kanaal duur nomaliter zo’n 11 uur. Op onderstaande time lapse video is het teruggebracht tot 7 minuten.

Waarom doet het zo’n pijn als je op een legoblokje gaat staan?

Leuke reclame voor Etsy, de online marktplaats voor handgemaakte en vintage producten.

Waarom hebben sommige honden rechtopstaande oren en andere hangoren? In onderstaand filmpje wordt het uitgelegd.

Attentie, attentie…!

attentie attentie
Bron afbeelding: Shit Fucktory

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *