Opmerkelijke Zaken, week 53 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 53 – 2020 gaat het over een bijzondere typemachine, een schildpad met jeuk, een Middeleeuws kasteel anno nu, videobellen bij Ikea en appels en uilen. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Voor als je van kaal houdt.

Goed nieuws voor de V.S. Er zijn daar steeds minder seriemoordenaars actief.

Pudding zette elke nummer dat de in de top 5 stond in de Amerikaanse hitlijsten op een rijtje. Wat was voor jou het beste muziekjaar?

Bekijk dit lijstje die er allemaal van overtuigd waren dat ze Jezus waren.

Bekijk hieronder filmbeelden van meer dan 100 jaar oud. De film is gemaakt in Noord-Engeland en toont arbeiders op weg naar de fabriek. De beelden zijn gemaakt Mitchell en Kenyon en zijn door Denis Shiryaev onder handen genomen, zodat ze er pico bello uitzien.

Videobellen, zoomen en Microsoft Teams. Zolang we noodgedwongen moeten blijven thuiswerken, zullen we er nog wel even gebruik van moeten maken. Om al die zieligheid wat op te vrolijken, kun je enkele opbeurende achtergronden tonen tijdens je online meeting: die van Ikea bijvoorbeeld. Bekijk ze op Backgrounds by Ikea en neem alvast een voorproefje via onderstaande video.

Schildpad wil graag op zijn schild worden gekrapt. Weg met die jeuk!

De Toshiba Typewriter Model BW-2112 is een bijzondere typemachine. Je kunt er in het Japans schrift en Chinese karakters mee typen, maar ook ons eigen ABC mee schrijven.

Morgan Freeman speelt in 1971 een snelpratende DJ in de Amerikaanse kinderserie The Electric Company.

Okay brothers and sisters, misses and misters. Here’s your daddy-o with the sounds to go. No shucking, no jiving, I’m telling you your music’s arriving.

Château de Guédelon is een kasteel te Treigny in Frankrijk. Het is een nieuw kasteel dat met middeleeuwse technieken wordt gebouwd. Het ontwerp is geïnspireerd op 13e-eeuwse bouwplannen. De bouw startte in 1997 en zal naar verwachting in 2023 voltooid zijn.

Is het een appel of een uil?