Opmerkelijke Zaken, week 52 – 2023

In Opmerkelijke Zaken, week 52 – 2023 gaat het over 10 iconische stoelen, Daft Punk, gekleurde veren en een aerobics wedstrijd. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Blijf kalm op calm.ovh.

Vind de onzichtbare koe op the invisable cow.

Maak een doolhof met maze genreator.

Daft Punk was een Frans house- en electroduo. Maar wat weet je van deze band? Test je kennis op Daft Punk.cafe.

Wat moet je in je hebben om spion te worden? Bekijk het op onderstaande video.

Shades of Feathers is een stalenboek van The Bayer Company waarin 143 geverfde veren zijn opgenomen. het is een boek verfinstructies voor de veren.

veren

10 Chaises van Dominique Erhard is een pop-up boek. Het is gemaakt voor kinderen, maar volwassen kunnen ook genieten van het boek met informatie over 10 iconische stoelen uit de vorige eeuw.

In de jaren ’80 was aerobics hot en er werden diverse kampioenschappen georganiseerd. Zo ook het Nationale Aerobic Kampioenschap uit 1988. Kijk hieronder de 45 minuten durende verslag van deze wedstrijd.

Op de eggnog project vind je verpakkingen van eierpunch. Eggnog is een soort advocaat. Eggnog of eierpunch is een romig koud drankje dat gemaakt wordt van melk, room, suiker, opgeklopte eiwitten en eigeel. Soms worden ook sterke dranken als brandy, bourbon of rum toegevoegd. Eggnog wordt in de V.S. voornamelijk vanaf Thanksgiving tot nieuwjaarsdag gedronken.

Het Gislinge Boat Project is een open source botenbouw project. De Gislingeboot was een 7,7 meter lange vikingboot. De boot werd ergens rond 1130 gebouwd en gevonden bij het dorp Gislinge in Denemarken, in 1993. In 2015 besloot het Vikingschepenmuseum om het scheepsbouwproces toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. De werktekeningen voor de Gislinge Boot werden openbaar gemaakt. Bovendien werd het hele bouwproces ook online gepresenteerd op de website van het museum.

Op Guitarcloud vind je een overzicht van alle muziekinstrumenten en apparatuur die Prince en zijn muzikanten live en in de studio gebruikten. De Auerswald Symbol Guitar bijvoorbeeld werd door Prince in de de jaren ’90. Deze gitaar werd speciaal voor Prince gebouwd door gitaarbouwer Jerry Auerswald.

Auerswald Symbol Guitar
Afbeelding via Wikimedia