Opmerkelijke Zaken, week 52 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 52 – 2021 gaat het over de kleuren van paddenstoelen, verborgen schoenen en de grootste tuba ter wereld. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Op information is beautiful vind je het mooiste nieuws van het jaar 2021.

Ooit gehoord van Caffè Shakerato? Hier vind je het recept

Even lekker online muziekmaken kan op de Sequencer64 en op Drum Circle.

Heb je niks te doen, maar wil je net doen alsof je het heel erg druk hebt? Gebruik dan de busy simulator.

Op de paddenstoelenkleurenatlas kun je paddenstoelen ontdekken aan de hand van hun kleuren. Check het op de Mushroom Color Atlas.

Op The Jackpot Lounge vind je een grote verzameling historische gokspellen. Je vindt er tal van gokautomaten, pokermachines en fruitmachines.

Een Vespa scooter met slecht 1 wiel. je moet goed kunnen balanceren als je hierop wilt rijden. Dit vervoermiddel heet de Monowheel Z-One en is ontworpen door Bel & Bel. Via Toxel.

Monowheel Vespa

Verlaagd plafond. Via Blog Jeroen Apers

Kijk een uur lang naar een trixel art haardvuur.

Vreemd fenomeen: Verborgen schoenen. In het Engels worden dit concealed shoes genoemd. Dat zijn schoenen die opzettelijk in gebouwen zijn verborgen. Er is heel weinig over deze schoenen bekend. Het gaat in de meeste gevallen om oude, versleten en beschadigde schoenen die verstopt zijn op verschillende locaties in verschillende gebouwen in Engeland en daarbuiten, waaronder Noord-Amerika, Australië en enkele landen in Europa. Dit fenomeen was met name populair vanaf de 18de tot het einde van de 19de eeuw,. Waarom die schoenen werden verstopt is een groot raadsel. Het Northampton Museum had een concealed shoe index bij en verzamelt alle gevonden schoenen. Bekijk in de video hieronder de collectie

Carl Fischer Music heeft de grootste tuba ter wereld. je hebt een paar stevige longen nodig om op dit muziekinstrument te blazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *