Opmerkelijke Zaken, week 52 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 52 – 2020 gaat het over Manhattan in lego, bedreigde diersoorten, de kerstaugurk, de groei van een paprika en de kerstman als sjamaan. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Even lachen?

Een Instagram account over Excel. Bijna niet voor te stellen maar het bestaat echt. Excel kan best leuk zijn!

In Pieces is een interactieve expositie die de 30 van ’s werelds meest interessante maar helaas bedreigde diersoorten laat zien.

Tijdens quarantaine begon Lane Walkup met het maken van kunststoelen van allerlei materialen die ze in huis had slingeren: panty’s, plasticfolie, nepbloemen en wat ijzerdraad. Het resultaat zie je hieronder.

Fedor Grigorev speelt een beetje jazz op de fles.

Vier maanden duurt voordat je uit een zaadje een volgroeide paprika tevoorschijn kunt halen. Het bewijs zie je in de onderstaande time-lapse video waardin die 4 maanden zijn teruggebracht tot 3 minuten.

Samen muziekmaken in tijden van corona. Geen probleem. Bouw gewoon een kas voor iedere muzikant

Op Passport Index kun je een kijkje nemen in de fascinerende wereld van paspoorten. Je kunt zoeken op land, regio en zelfs op kleur.

paspoort

Star Trek Data Orgel Solo. Klinkt goed!

De kunst van traditionele Japanse houtverbindingen.

Een dennenappel ontvouwt zich in time lapse

Alex uit Dublin bouwde Manhattan van lego na in zijn woonkamer. Het legobowuwerk is zo’n 2 meter langer en bevat iconische gebouwen als Empire State Building, Central Park en het Vrijheidsbeeld. Bekijk het resultaat hieronder op de video.

Luister naar Santa Claus Is Coming (In a boogie-woogie choo-choo train) van The Tractors.

De kerstaugurk is een Duitse traditie in Amerika. Best vreemd, want in Duitsland zelf is deze traditie vrijwel onbekend. Het is een variant op de kerstbal, maar dan in vorm van een augurk. Via Be Kitschig.

kerstaugurk

Een super triest kerstliedje is River van Joni Mitchell. .Nooit bedoeld als een kerstliedje, maar als een lied over liefdesverdriet.

Oh, I wish I had a river
I could skate away o
n

Niet draaien als je alleen en eenzaam bent. Dan wordt het verdriet nog groter.

Onderstaande video laat zien dat de kerstman een sjamaan is. Over paddenstoelen en urine en de kerstman.