keuken advertentie

Opmerkelijke Zaken, week 51 – 2017

In Opmerkelijke Zaken, week 51 gaat het over schelden in gebarentaal, kerstbomenbos, een visuele sitemap, gefermenteerde alken in zeehondenhuid en meer opmerkelijke zaken.

Opmerkelijke Zaken, week 51

Wat doe je met oude boeken?

Leer klussen bij Buurman. Dit is een openbare werkplaats en winkel voor tweedehands materiaal in Rotterdam.

Maak een visuele sitemap.

Amsterdam Noord krijgt een kerstbomenbos met 150 kerstbomen. Je kunt hier een gekweekte boom met kluit kopen, die je na de kerst weer mag terugplanten. Natuurlijk mag je het jaar erop de boom uitgraven en als kerstboom gebruiken.

Met de Color Blindness Simulator  kun je kleurenblindheid simuleren. En wis je dat honden helemaal niet kleurenblind zijn. Honden zien wel minder kleuren dan mensen.

Bijzonder online museum met video’s van dingen die zijn ingehaald door de tijd. 

Bekijk de 25 beste foto’s op Flickr uit 2017 . Deze top 25 lijst is samengesteld op basis van een ingewikkelde rekensom en op basis van de voorkeur van het Flickr team. 

Advertentie voor keukens zijn vaak nogal voorspelbaar.  Maar het bedrijf Cocinas Corona uit Colombia heeft een wel heel bijzonder 3D advertentie voor de lokale krant gemaakt.

keuken advertentie
Bron foto: Design You Trust

Voor de kerstdagen van 1965 maakte Paul McCartney een speciaal kerstcadeautje voor de andere Beatles. Het was een kerstkaart in de vorm van mixtape waarbij Paul optrad als DJ. Een de nummers op deze mixtape is Unforgettable. Hieronder kun je de muzikale kerstwens van Paul beluisteren.

Kiviaq is een Groenlands gerecht. Het is een aanrader voor tijdens de kerstdagen. By the way, Kiviaq bestaat uit gefermenteerde alken die bereid worden in de huid van een zeehond. Op de video zie je enkele voorbereidingen voor het gerecht.

Lang voordat de Mfuwe Lodge in Zambia werd gebouwd, liepen hier al olifanten. Elk jaar komt deze olifantenfamilie terug. Ook nu de lodge er staat. De familie loopt gewoon naar de tuin, dwars door de lobby.

Leer schelden in gebarentaal van aantal dove mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *