Opmerkelijke Zaken, week 51 – 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 51 – 2022 gaat het over klokkijken, maattekeningen, McDonald’s als kunst en brieven die op slot kunnen. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Op the dot clock moet je op een andere manier klokkijken.

Killed by Twitter: een begraafplaats met Twitter producten.

Tree of Life laat zien welk leven er zit in een boom.

Op de website Old BBC Radio Broadcasting Equipment and Memories vind je talloze ​​foto’s van oude BBC-radioapparatuur en herinneringen aan de uitvinders ervan. Zo kom je erachter wat een Blattnerfoon en de Marconi-Stille zijn.

Letterlocking is het vouwen en bewerken van een brief zodat hij niet ongeoorloofd kan worden geopend. het is eigenlijk een vorm van beveiliging zodat anderen de brief niet stiekem kunnen lezen. Letterlocking werd al in de 13de eeuw gedaan. Letterlocking maakt gebruik van kleine sleuven, lipjes en gaten die rechtstreeks in een brief worden geplaatst, die in combinatie met vouwtechnieken worden gebruikt om de brief onleesbaar te maken door hem ‘op slot’ te zetten. Op het YouTube kanaal letterlockng video’s vind je heel veel voorbeelden. Hieronder een van de vele video’s.

Lucy Sparrow houdt van fast food. McDonald’s om precies te zijn. Ze heeft een eigen variant ontwikkeld, die niet om te eten is. Het is kunst en ze noemt het McFelt. Heerlijk om naar te kijken. Hieronder de McFelt Big Mac Burger en McFelt French Fries. Goedkoop zijn deze snacks niet.

Optische illusie: De rechter afbeelding lijkt sneller te draaien. Maar dat is niet zo. Het komt door het flikkerende licht

Dimensions is een uitgebreide database van maattekeningen en modellen waarin standaardafmetingen opgeslagen zijn van doodgewone en alledaagse objecten, ruimtes, platen en levende wezens. Van de afmeting van een Ikea Billy boekenkast tot regisseur Martin Scorsese en van een Toyota Corolla tot een lavendelplantje.