Opmerkelijke Zaken, week 51 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 51 – 2021 gaat het over zonsondergangen in een potje, een drijvende brug, glas in lood kunst, puistjes knijpen en een superslimme hond. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Test je kennis over Afrika in de quiz You Don’t Know Africa.

The Original Macintosh is een website met anekdotes over de ontwikkeling van Apple’s originele Macintosh en de mensen die hem bouwden.

Wil je weten waarom mensen zo genieten van het kijken naar video’s waarin puistjes worden uitgeknepen? Dat kan. Er is namelijk wetenschappelijk naar gedaan. In dit onderzoek is de hersenactiviteit in interessegebieden geanalyseerd die betrokken zijn bij gevoelens van plezier en afkeer wanneer je naar deze ‘puistjes knijpen‘ video’s kijkt . De onderzoeksresultaten kun je hier lezen. Maar nu eerst een pimple popping video.

De drijvende brug in China heet eigenlijk de Lange brug van dromen. Als je de brug van bovenaf bekijkt, lijkt het net een kronkelende slag op het water De drijvende brug van Xuan en Shiziguan is ongeveer 500 meter lang en 4,5 meter breed.

Carly Glovinski is een kunstenares en stopt zonsondergangen in een potje. Dat doet ze met geverfd zand. Dit project heet Canning the Sunset en ze strooit gekleurd zand in laagjes in glazen potten. Op deze manier legt de de kleuren van de dag vast voordat de schemer invalt. Via This is Colossal en Escape Kit.

Slimme hond helpt baasje om banden te vervoeren

Ben Houtkamp uit Chicago maakt glas in lood kunst. Hieronder twee voorbeelden

De absurdistische kunst van Vanessa Mckeown kent geen grenzen. Ze maakt mashup-afbeeldingen die spullen combineren tot de meest onzinnige zaken. Van kranen waaruit pasta stroomt en stokbrood benen tot een wc-rol koffie mok en een plant met krulspelden. Check haar kunstwerken op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *