Opmerkelijke Zaken, week 51 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 51 – 2020 gaat het over de architectuur van Mc Donald’s, een hoeden wedstrijd, stoelen met stalen buizen en de kracht van muziek. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Op deze bijzondere klok kun je de tijd én datum aflezen.

Ben je muzikant en heb je een platencontract? Wat ga je dan verdienen en wat levert het de platenmaatschappij op? Via de Record Deal Simulator kom je erachter.

Coffee to go… In 1959 bedacht Volkswagen het al.

Nonstandard Mc Donald’s gaat over de bijzondere architectuur van sommige Mc Donald’s vestigingen. Onderstaande vestiging vind je langs de snelweg bij het Oostenrijkse Bad Fischau-Brunn. Deze McDonald’s huist in een gebouw van Hundertwasser.

Op het Keniaanse eiland Lamu schijnt de zon het hele jaar door. Je wordt er vrolijk van, maar teveel zon kan voor een zonnesteek zorgen. Gelukkig beidt een hoed uitkomst. En als je er geen hebt, maak er dan gewoon een! Er is zelfs een hoedenwedstrijd op het eiland die om de twee jaar plaatsvindt: de Shela Hat Contest. Bekijk de mooiste hoeden uit de laatste wedstrijd die in februari dit jaar werd georganiseerd.

Was de wegmarkeerder dronken toen hij deze strepen op het wegdek in het Schotse plaatsje Arnprior trok? Nee hoor. Dat is bewust gedaan. Op deze manier worden de automobilisten in de maling genomen en gaan ze langzamer rijden. Via Reddit

Touwtjespringen voor gevorderden.

Erich Dieckmann is een van de belangrijkste meubelontwerpers uit de Bauhaus School. Hij staat bekend als ontwerper van sober vormgegeven houten meubilair, maar was ook het brein achter tal van stoelen met stalen buizen. De illustratie hieronder toont de ontwikkeling van zijn ideeën .

Erich Dieckmann stoelen

Make It Soul is een korte animatiefilm over de kracht van muziek. In de hoofdrol James Brown en Solomon Burke. Via Let’s Groef.