Ultra Violet

Opmerkelijke Zaken, week 50 -2017

In Opmerkelijke Zaken, week 50 gaat het over een stokbroodtafel, de energieslurpende Bitcoin, de werkelijke grootte van een land, hondentrimwedstrijden, spreeuwen een meer opmerkelijke zaken.

Opmerkelijke Zaken, week 50

Wist je dat door recycling 1 boom maar liefst 7 keer wordt gebruikt.

Bitcoin mining slurpt energie. Volgens Bitcoin Energy Consumption Index (BECI) kost iedere Bitcoin transactie zon’n 275 kWh aan elektriciteit en alle Bitcoin transacties zouden om en nabij 29,05 TWh aan energie verbruiken. Omgerekend is dat 0,13 procent van de wereldwijde energieconsumptie per jaar.

The Periodic Table of Elements is een overzicht van de 118 chemische elementen waaruit alles op deze aarde uit bestaat Volgens de the American Chemical Society, zullen 44 van deze 188 elementen aan het eind van deze eeeuw zijn verdwenen.

Een groen dak van condooms en maandverband wordt de toekomst.

Kerstmis soul music op de orgel.

Bekijk de Emoji’s van 2018.

The True Size laat je zien hoe groot een land werkelijk is ten opzicht van een ander land.

Deze bijzondere stokbroodtafel is gemaakt van stokbroden die ‘over’ waren en eigenlijk weggegooid moesten worden. Deze tafel is gemaakt door Studio Rygalik en wordt tentoongesteld op Design Week in Wenen, waarin aandacht wordt  besteed aan voedselverspilling.

stokbroodtafel
Bron foto: Toxel
stokbroodtafel
Bron foto: Toxel
Ultra Violet

Pantone heeft de kleur van het jaar 2018 gekozen. Het is Ultra Violet nr. 18-3838 een paarsachtige kleur. Eerder dit jaar kwamen ze al met een paarse ode aan Prince: de kleur Love Symbol #2!

Honden trimwedstrijden….ze bestaan echt. De meest belangrijke wedstrijd is de jaarlijkse Groom Expo die dit jaar in september plaatsvond in Hershey, Pennsylvania, in September. Hieronder kun je de video ‘Well Groomed ‘bewonderen met in de hoofdrol hondentrimmers Adriane Pope en Angela Kumpe die hun poedels een cosmetische behandeling geven.

Action Painting anno 1957: schilderen met een fiets en zand.

De kunst van het vliegen: spreeuwen in actie in bijzondere spreeuwenwolken

Slow TV voor de donkere dagen voor Kerst: twee uur lang kijken naar een brandende open haard.

Tijd voor een borrel!

tijd voor een borrel
Bron foto: Zesty Blog