Opmerkelijke Zaken, week 50 – 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 50 – 2022 gaat het over rekenmachines, bijzondere speeltuinen, one-line art, trillende neusvleugels en lelijke mode is in. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Is het vandaag woensdag?

Bootjes… even niks dabn problemen. Check het hier.

Vintage Calculators is een online museum waarin je een bonte verzameling aantreft van allerlei soorten rekenmachines. Van het telraam en de calculators uit de jaren ’90, tot aan de rekenmachine in je smartphone.

Lelijke mode kan best wel een heel aantrekkelijk worden. En het kan zelfs luxe en klasse uitstralen die mooie fashion niet biedt. Kortom: lelijk is in! Dat blijkt uit het onderzoek van Ludovica Cesareo.

In 1965 maakte Jimi Hendrix zijn televisiedebuut tijdens de Night Train-show in Nashville. Hij was aan het werk als gitarist in de band van Buddy en Stacy die het nummer Shotgun ten gehore brachten.

Trillende neusvleugels en meer bijzondere gifjes vind je op Scorpion Dagger

Ingewikkelde ritmes gespeeld op twee cowbells.

Sweet Dreams

Een roltrap van karton. Hieronder zie je de making-of.

Loooop is een Franse designstudio die gespecialiseerd is in one-line art. Ze hebben een serie dieren getekend, bestaande uit slechts een enkele lijn. bekijk hieronder de dolfijn en de haan.

Het Deens Monstrum maakt speeltuinen met een focus op artistieke en architectonische kwaliteit. Deze speeltuinen prikkelen de verbeelding en inspireren beweging en zijn voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

Queen of Swing is opgegroeid in het zuiden van Zweden, vlak bij Malmö. Ze begon al vroeg met muziek en begon met e drums, toen blokfluit, trombone en trompet. Toen begon ik met tapdansen, en daarna mondharmonica en doedelzak. En met dat laatste instrument speelt ze het nummer Bagpipe Blues.