Inuït zonnebril

Opmerkelijke Zaken, week 50 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 50 – 2019 gaat het over horror voor dieren, traditionele Mexicaanse recepten en wordt er ingegaan op de vraag hoeveel DAFjes in een Boeing passen. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 50 – 2019

Wist je dat er horror verhalen voor dieren bestaan? Lees ze op They can talk.

Weg met die graffiti. Check het op Graffiti removals.

Hou je van schaken? Kijk dan eens op Chess Roots. Daarop staan meer dan 800 miljoen schaakpartijen verzameld.

Bron afbeelding: Adam Raoof via Flickr

In Londen is met gek op fried chicken. Het is dan ook het meest favoriete fast food. Er zijn meer dan 8000 snackbars in de stad waar je terecht kunt voor fried chicken. Op Big Think vind je een kaart met de populairste chicken shops.

fried chicken
Bron afbeelding: Wikimedia

Mooie reclame van KLM in samenwerking met DAF. In 1969 bestelde de KLM de eerste exemplaren van de Boeing 747. Om aan het publiek te laten zien dat dit vliegtuig een echte jumbo-jet was, werd de omtrek van het vliegtuig op de grond van Schiphol geverfd en hierin een vloot van 46 DAFjes gereden.

Afbeelding via Peter from Texas.

De zonnebril van de Inuït uit Canada ziet er heel spacy uit. Maar ze zijn bovenal functioneel. Door het super kleine doorkijkje, komt er maar weinig licht binnen en kun je niet verblind worden door sneeuw en zon.

Inuït zonnebril
Bron afbeelding: Amusing Planet

Het gaat slecht met Tupperware. Plastic is synoniem geworden voor slecht en fout. Maar Tupperware laat het er niet bij zitten en afgelopen week opende het bedrijf een pop up shop in de hippe New Yorkse wijk SoHo. Tupperware wil laten zien dat het juist duurzame producten maakt die een alternatief zijn weggooi plastic.

De mi Rancho a Tu Cocina is een Youtube kanaal van Doña Ángela die beter bekend staat als la Abuelita de México (het omaatje van Mexico). Zij prestenteert kookvideo’s van haar boerderij op het platteland van Michoacan in Mexico. Ze laat zien hoe ze traditionele gerechten bereid. Geen airfyer, quooker of combimagnetron, maar gewoon een vuurtje of hete steen en kruiden uit eigen tuin. Kijk hieronder hoe Doña Ángela de lekkerste quesadillas klaarmaakt.

De vrouwen in Vellore, India, hebben de Naganadhi-rivier en de landbouw in het gebied opnieuw leven in geblazen. Het gebied ging bijna ten onder aan de droogte. In 2014 besloten de vrouwen hier iets aan te doen en in samenwerking met ingenieurs en hydrologen bouwden ze 600 waterputten en cementringen waarin jonge boompjes konden geplant. Door dit werk steeg het grondwaterpeil, is er weer genoeg water en hebben ze hun toekomst verzekerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *