bijzondere bril

Opmerkelijke Zaken, week 50 – 2018

In Opmerkelijke Zaken, week 50– 2018 gaat het over plantenpotten met vrouwelijke vormen, Ostalgie, een roestige klauwhamer en een les in het openen van deuren. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 50 – 2018

Heb je ooit gehoord van het woord Zenzizenzizenzic? Het bestaat echt en er is een hele Wikipedia pagina aan gewijd. Via RealityCarnival.Com.

Nog een onbekend woord is Ostalgie. Het is Duits en is een samentrekking van de woorden Nostalgie en Ost (oost). Ostalgie is heimwee naar aspecten uit het dagelijkse leven van Oost-Duitsland. 

Het liefst gebruik je natuurlijk geen geweld…  maar dit is heerlijk!

Re:Birth – pre-internet technology is een project van Thomas Ollivier.

Afbeelding via Toxel

The Other Place guesthouse in Guilin, China, heeft een doolhof van trappen die nergens naar nergens leiden. Het design is geïnspireerd op het werk van kunstenaar M.C. Escher.

trappen
Afbeelding via Dioniso Punk
Afbeelding via Dioniso Punk

De foto hieronder is geen kunst!

wolven territorium
Afbeelding via Tywkiwdbi

De bovenstaande foto geeft het territorium aan van wolven die zich ophouden in het het Voyageurs National Park, Minnesota.

Sonia Rose maakt plantenpotten met vrouwelijke vormen. Bekijk haar Instagram account. Bestellen kun je op haar website, maar helaas…. alles is uitverkocht!

plantenpotten

De kleur voor 2019 is bekend. In 2018 was het Millenial Pink en komend jaar wordt het Living Coral. Waarom weet niemand! Het is een ideetje, eigenlijk meer een reclamecampagne van Pantone.  Living Coral heeft de kleurcode Pantone 16-154.

Afbeelding via Design You Trust

In Portugal worden brandweergeiten ingezet in de strijd tegen de bosbranden. Geiten eten gras en struiken in het bos op waardoor branden zich minder snel verspreiden.

Hond met een hekwerk bril.

Afbeelding via Deep Fried Bits

Bekijk op onderstaande video de restauratie van een versleten, kapotte en zeer verroeste klauwhamer.

Hoe open je nu eigenlijk een deur. In deze tutorial krijg je uitleg.

De kunstenares Tamara Djurovic (alias Hyuro) maakt reusachtige muurschilderingen. Hieronder een voorbeeld.

Afbeelding via This is Colossal


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *