Opmerkelijke Zaken, week 5 – 2023

In Opmerkelijke Zaken, week 5 – 2023 gaat het over het verband tussen kleine piemeltjes en sportauto’s, de Vriendelijke Bankjes Bond en Big Elvis. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Bekijk de Ikea gids uit 1973.

Alles over fotohokjes vind je op Photobooth.net.

Names is kunst met woorden. Het is een visualisatie van letters in een woord, gebaseerd op hun positie in het alfabet. Type een woord en bekijk zelf hoe het werkt.

In 1983 verkocht kunstenaar David Hammons sneeuwballen aan voorbijgangers. Hij noemde dit de Bliz-aard Ball Sale. Waarom hij dat deed lees je in Something Curated.

Small Penises and Fast Cars: Evidence for a Psychological Link is een studie naar het verband tussen kleine piemeltjes en sportauto’s. In studie werd aangetoond dat als mannen zelf vonden dat een kleintje hadden, ze een grotere voorliefde voor sportauto’s bleken te hebben dan mannen die zichzelf goed bedeeld voelden. Met name bij mannen van 30 jaar en ouder bleek dat verband te bestaan. Via Improbable Research.

Eensnarige muziek is te gek. En meer dan 1 snaar heb je echt niet nodig om super vette muziek te maken.

eensnarige muziek

Boogie Chillun van Lonnie Pitchford is bijvoorbeeld zo’n 1snarig topnummer. Pitchford was een Mississippi-bluesgitarist die bekend was om zijn optredens op zijn zelfgemaakte eensnarige Diddley-bow.

Kodak Sound 8 – Volume 1: Background Music For Your Personal Movies (1961) is achtergrondmuziek voor filmpjes. Je vindt 12 muziekstukken en 13 sound effects.

Een veilige slaapplek is een mensenrecht! Daarom zorgt de Vriendelijke Bankjes Bond ervoor dat mensen comfortabel kunnen zitten of liggen op een bankjes en verwijdert de leuningen van bankjes.

Onderstaand kunstwerk heet Dolly. het is een portret van een afvalraper uit India. Het portret is gemaakt van plastic rommel. Het kunstwerk is te zien in de Borough Market in Londen en is gemaakt door de Amerikaanse kunstenaar en ontwerper die Michael Murphy die bekend staat om zijn Perceptual Art. Dat zijn optische illusies die worden weergegeven in een driedimensionale ruimte.

Pete “Big Elvis” Vallée weeg meer dan 200 kilo en gelooft dat Elvis zijn vader is. Hieronder kun je zijn verhaal bekijken.