Opmerkelijke Zaken, week 5 – 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 5 – 2022 gaat het over reclame voor een tandarts, een haai door het dak, rekenmachines en eeuwenoude bordspelletjes. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

You are an idiot.

Klik op relax om even tot rust te komen.

Wallsmash: leuk spelletje

Check de 40 beste liedjes van de Beach Boys.

De menselijke pendule.

Reclameteksten en illustraties voor een tandarts in Somalië. Via East Africa Art

tandarts

Meg Lipke maakt driedimensionele kunst. Hierbij gebruikt ze gerecyclede kleding en polyester vulling haar acrylschilderijen te maken. Hieronder twee voorbeelden en op haar Instagram account vind je nog meer moois.

driedimensiale kunst
driedimensiale kunst

Keren op een heel smal weggetje. Het kan!

In deze timelapse video groeien zes verschillende soorten eetbare paddenstoelen. Ze worden opgekweekt uit kweeksets.

Ergens in Headington is in 1986 een haai door het dak gevallen. Het is natuurlijk kunst. Deze Headington Shark is gemaakt door John Buckley .

Wil je weten hoe een rekenmachine werkt? Op Archive vind je meer dan handleiding voor de calculator. Via Present & Correct.

Bordspelen zijn al eeuwen populair. Zo speelde men rond 3500 voor Christus, in het oude Egypte het bordspel Senet. Het Koningsspel van Ur uit Mesopotamië is een van de voorvaderen is van Backgammon. En Pachisi is een eeuwenoud Indiaas bordspel. waarop het mens-erger-je-niet gebaseerd is. Lees er meer over op Amusing Planet

bordspel
Een handgemaakt Pachisi bord. Bron foto: Daniel Schwen/Wikimedia Commons

Wist je dat één op de drie mensen een deur op de verkeerde manier opent. En waarschijnlijk maken vele zich schuldig aan deze fout. Deze Finse instructievideo uit 1979 laat zien hoe het wel moet. Er komt veel meer bij kijken dan dat je had gedacht.

Mechanical Masterpieces is een collectie wereldberoemde schilderijen die opnieuw zijn ontworpen voor de 21ste eeuw. Het zijn interactieve schilderijen en je kunt er van alles mee doen. Je kunt ze opblazen van kleur laten veranderen en de afgebeelde persoon in zijn zij prikken. De installatie is gemaakt voor The Children’s Museum of Pittsburgh