Opmerkelijke Zaken, week 5– 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 5– 2021 gaat het over lichtzwaarden, ketchup, de sloop van een wolkenkrabber. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Een wolkje room in je koffie. Doe het op BaristArt.

Wetenschappers willen de minuut inkorten naar 59 seconden. dat.Er zou één ‘negatieve schrikkelseconde’ moeten worden ingevoerd, die de tijd beter zal moeten laten aansluiten bij de werkelijke rotatie van de aarde.

Overal ter wereld kun je een Mc Donald’s of Burger King bezoeken of een kippetje in Kentucky Fried Chicken. Maar waarom is die Amerikaanse fastfoodgigant Wendy’s niet Nederland en in Europa te vinden? Dat komt allemaal door Raymond Warrens, een snackbarhouder in Goes.

Wendy's
Bron: Runner1928 via Wikimedia

Hoe teken je een 3D kubus op ruitjespapier? Deze truc en nog veel andere 3D trucs kun je bekijken op het YouTube kanaal Sonhos com Dimensão.

Arlo is 9 jaar en woont in Los Angeles. Hij houdt van voetbal en van knutselen. Nu hij door de coronamaatregelen niet naar buiten kan om een balletje te trappen, maakt hij lightsabers van karton. Hij baseert zijn ontwerpen op de lichtzwaarden uit Star Wars. Bekijk zijn collectie op Arlo’s Lightsabers.

lichtzwaard

Hoe teken je een fles ketchup? Leuke reclame van Heinz.

De National Trust is de Britse organisatie die zich inzet voor het behoud van plaatsen van historisch belang of natuurlijke schoonheid. In deze coronatijd kunnen mensen niet naar die plaatsen toe. Daarom bedacht de National Trust een list. Je kunt er namelijk gratis downloadbare achtergrondafbeeldingen voor Zoom meetings verkrijgen. Zo kun je vergaderen in de werkkamer van Winston Churchill of vanuit de schrijfkamer van Vita Sackville West.

Winston Churchill

In 1978 kwam het verschrikkelijke nieuws tot ons dat er marihuana werd gesmokkeld in albumhoezen. Geen countryplaat of maar ordinaire drugs waren er in de platenhoes gestopt.

In november vorig jaar werd het Mina Plaza in Abu Dhabi gesloopt. Het was het hoogste gebouw dat ooit neer werd gehaald. De wolkenkrabber was zo’n 166 meter hoog, telde 5 gebouwen en 125 verdiepingen. Op onderstaande 2 video’s kun je de werkelijke sloop en de voorbereidingen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *