gouden wc pot

Opmerkelijke Zaken, week 5 -2018

In Opmerkelijke Zaken, week 5 -2018 gaat het over zelfparkerende slippers, trombone achterop de scooter, de gouden wc pot van Trump, een boterham met gebakken ei en meer opmerkelijke zaken.

Opmerkelijke Zaken, week 5 -2018

Deze week hebben de volgende opmerkelijke zaken voor je verzameld.

Go Frank is een online gids waarin merken van verantwoorde kleding verzameld zijn.

Hou je van katten en ben je op zoek naar een baan? Reageer dan op een vacature van een dierenkliniek in Dublin. Deze kliniek is op zoek naar een professionele kattenknuffelaar.

Twee afschuwelijke wereldkaarten zijn Nukemap en Misslemap. Op Nukemap kun je de impact van kernwapens zien op een bepaald locatie. Missilemap laat zien wat het effect is van een raketaanval.

Waarom kun je veel beter een tweedehands muziekinstrument kopen dan een nieuw exemplaar?

Het vorken van varkens… Klinkt afschuwelijk. Maar eigenlijk is het enorm aangenaam voor varkens. heet is het masseren en krabben van varkens met vorken. De varken vinden het heerlijk. Ze worden er rustig van en gaan er heerlijk van knorren. Check het zelf op de video hieronder.

Het muziekstuk dat je op de video hieronder kunt beluisteren zou door Bach gecomponeerd kunnen zijn. Het is echter gecomponeerd door het computersysteem DeepBach. Kunstmatige intelligentie!

Nissan heeft zelfparkerende slippers ontwikkeld voor een hotel in Japan. Wanneer gasten hun slippers uitdoen,  ‘rijden’ de slippers weg en parkeren ze zichzelf in een rij. Dat is nog niet alles want wanneer een gast plaatsneemt aan de lage tafels worden de vloerkussens automatisch op hun plaats ‘gereden’ en wanneer de kussens onbezet zijn dan, keren ze automatisch terug naar de ‘parkeerplaats’.

Snowlandia is ’s werelds allergrootste sneeuw doolhof. Het labyrint in Polen is maar liefst 2500 vierkante meter groot. Bekijk hieronder de video.

De uitvinding waar iedereen al jaren zit te wachten is de neushaartrimmer die werkt op je smartphone.

neushaartrimmer

Trombone achterop de scooter klinkt als…. Luister zelf maar!

Het wiel is opnieuw uitgevonden: Revolve

De Trumpjes wilden het Witte Huis opsieren en vroegen het Guggenheim of ze een Van Gogh konden lenen. Een Van Gogh kregen ze niet, maar als pleister op de wonde kregen ze wel een een gouden wc pot te leen!

gouden wc pot
Bron afbeelding: Design Boom

Op Information is Beautiful werd de beste hond gekozen aan de hand van uiteenlopende informatie. Zo werd gekeken naar onder meer intelligentie, levensduur en genetische kwalen. Deze gegevens werden afgezet tegen de populariteit van bepaalde hondenrassen volgens de American Kennel Club. Een van de belangrijkste conclusie was, is dat de Engelse Bulldog een zwaar overgewaardeerd ras is.

hondenrassen

Ik heb trek in een boterham met gebakken ei. Helaas geen eitjes in de koelkast. Dan maar zo!

gebakken ei
Bron afbeelding: Postmodern jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *