handdoek vouwen

Opmerkelijke Zaken, week 5 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 5– 2019 gaat het over de wasgoedstoel, een hele lange wandeling, de mieren van Donald Trump en wokken voor 60 personen. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 5 – 2019

Unisex pruiken voor hem én voor haar.

Bron afbeelding: The hair hall of fame

De wasgoedstoel is een ontwerp van Zhihao Guo. De stoel is niet meer dan een transparante hoes die je kunt volstoppen met vuile was.

Bron afbeelding: Toxel

Hoe kan je hardgekookte eieren omtoveren tot schattige diertjes. Rie McClenny hoe je zo’n ei, een kawaii genaamd, kunt maken.

Grappige plaatjes over de president van Verenigde Staten, Donald Trump. Hieronder eentje met mieren.

How to make towel animals laat je zien hoe je handdoeken kunstig kan vouwen, bijvoorbeeld in de vorm van een olifant, krab, muis of hieronder een slak.

De langste wandeling die je kunt maken is die van Kaapstad in Zuid Afrika tot Magadan in Rusland en dat is 22.387 kilometer. Het duurt volgens Google Maps 4.492 uur. Dit betekent 187 non stop lopen. Als je het wat langzamer aan doet, en slecht s8 uur per dag wandelt, heb je 562 dagen nodig om de wandeling af te leggen.

Bron afbeelding: Brilliant Maps

Kunstenaar Kenny Sing uit San Francisco maakt aardewerk met prachtige geometrische patronen. Dit aardewerk wordt een zoötroop wanneer je op een pottenbakker draaischijf plaatst.

Moodles is een korte animatie waarop de gemoedstoestand van de mens (‘mood’) wordt uitgedrukt in noodles. In de video zie je waartoe spanning, stress en angst kan leiden.

Geluidskunstenaar Koka Nikoladze heeft een beatmachine gebouwd . Het is een elektromechanische muziekinstrument die verschillende soorten ritmische en melodische patronen laat horen.

Wokken voor 60 personen. Het kan! Kijk maar.

In a Nutshell is een animatie die poogt de wereld in een notendop samen te vatten: van zaadje tot oorlog, van vlees tot liefde, van onverschilligheid tot het einde der tijden.