thuiskapper

Opmerkelijke Zaken, week 49 – 2017

In Opmerkelijke Zaken, week 49 gaat het over het geluid van gebakken spek, kattenschilderijen, VOC kaas, trieste straatkunst en en meer opmerkelijke zaken.

Opmerkelijke Zaken, week 49

Luister naar het geluid van gebakken spek.

Hoe lang kunnen we nog genieten van de Leidse Kaas anno 1303. Er zijn nog maar 3 boeren die deze komijnekaas nog maken. Deze Leidse Kaas ging in vroeger dagen mee op VOC-schepen als ruilmiddel en als bron van eiwit voor de bemanning.

Piloot Billy Young reist de wereld rond en overnacht in hotels. Als hobby heeft hij op de vloerbedekking van die hotels te fotograferen. Check zijn verzameling op Instagram account  #myhotelcarpet

Net op tijd voor de feestdagen is er een bubbelwijn speciaal voor huisdieren geïntroduceerd. Het gaat om Pawsecco: een wijn voor honden en katten. Het is water met aftreksels van vlierbloesem, lindebloesem en ginseng. Er zit geen alcohol in.

Alvast een idee voor kerstmis: De Frakta tas van Ikea heeft een heel andere functie gekregen en is omgebouwd tot Kerst kous. Deze Zweedse kous is te koop op Bootleg Baubles.

Frakta Kerstkous
Frakta Kerstkous

In slaap vallen bij een concert…Kan de beste gebeuren. Maar er komt een moment dat je wakker wordt gemaakt! En hoe!

Het blog van fotograaf Brandon Stanton is enorm populair. Het concept is simpel: Stanton maakt een mooi foto van een voorbijganger en plaatste daar nog een persoonlijk verhaaltje bij en Humans of New York, was geboren. Inmiddels zijn er ook video’s van gemaakt. Deze zijn te bewonderen op Facebook.

Straatkunstenaar ‘Lonesome Town’ maakt trieste steden nog triester door op grof vuil dat aan de kant van de weg staat, een zielig clownsgezicht te verven.

clownsgezicht
Bron Afbeelding: Design You Trust

Danial Ryan ziet in alles katten. De maan wordt een kattenkop en de zon trouwens ook. Katten in een koksonoot, een avocado, een huilende kat als waterval. Danial schildert namelijk en maakt de prachtigste kattenschilderijen. Check ze allemaal op Etsy.

kattenschilderij
Kattenschilderij van Danial Ryan

Dit verkeersbord geeft richting aan!

verkeersbord
Bron foto: Nick Holmes

De thuiskapper: Zou het nog goed komen met dit kapsel?

thuiskapper
Bron foto: Fifty years Too Late

Als laatste in deze lijst Opmerkelijke Zaken is de afspeellijst van the Rolling Stone met de 500 beste liedjes aller tijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *